Šport > Košarka
8619 ogledov

Barkley: "To je popolno s***je! To me tako raz***di!"

Luka Dončić Epa
Legendarni košarkar ne more verjeti, kakšnih kritik je deležen Luka Dončić.

Košarkarji Dallas Mavericks tudi ob boljši predstavi Kyrieja Irvinga in 27 točkah slovenskega asa Luke Dončića na tretji tekmi finala severnoameriške lige NBA niso našli pravega odgovora za moštvo Boston Celtics. Končni izid je bil 106:99 za kelte, ki bodo tako imeli v noči s petka na soboto že prvo zaključno žogico za končno zmagoslavje.

Tudi selitev serije v Dallas ni spremenila razmerja moči med ekipama letošnjega finala v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Boston je bil kljub odsotnosti latvijskega velikana Kristapsa Porzingisa, ta je zaradi poškodbe noge v zadnjem hipu odpadel s seznama aktivnih igralcev, na tretji tekmi mirnejši in kolektivno popolnejši.

A čeprav je jasno, da Luka in Kyrie brez pomoči soigralcev preprosto ne moreta sama premagati izjemno talentirane ekipe Bostona, so se ameriški mediji po porazu na tretji tekmi serije z vso silo spravili nad slovenskega košarkarskega zvezdnika ter ga izpostavili kot glavnega krivca, da je Boston na pragu rekordnega 18. naslova lige NBA.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Čeprav je Luka resnično nekoliko nepremišljeno v roku 26 sekund dobil svojo peto in nato še šesto izključujočo osebno napako ter s tem 4:12 minute pred koncem pustil svoje soigralce same na igrišču, so ameriški mediji tokrat kar tekmovali, kdo bo lahko bolj udaril po Dončiću, kateremu so poleg nepotrebnih šestih osebnih napak očitali predvsem slabo igro v obrambi.

Najdlje je šel Brian Windhorst, ki je Luko takoj po tekmi dobesedno raztrgal, njegove predstave označil za nesprejemljive ter ga celo imenoval za glavnega krivca, da Mavericks ne bodo postali prvaki.

Na vse obtožbe na račun našega mladega zvezdnika pa se je odzval veliki Charles Barkley, ki ni mogel verjeti, kaj vse se očita košarkarju, ki je praktično lastnoročno ne dovolj talentirano ekipo pripeljal vse do velikega finala lige NBA.

Charles Barkley | Avtor: Profimedia Profimedia

"Niso mi všeč vsa ta vprašanja o Lukovi obrambi ter kako se spravljajo na Luko, Jaysona Tatuma pa so po prvih dveh tekmah pustili na miru. Obnašajo se, kot da je Lukova obramba razlog, da Mavs zaostajajo 0:3. Ni izjemen obramben igralec, a se trudi. In da se obnašamo, kot da je on razlog, da zaostajajo 0:3, je popolno sr***e," je bil jasen eden največjih košarkarjev vseh časov.

"Kyrie je končno odigral dobro tekmo, Luka je pravzaprav odigral tri dobre tekme, toda ostali igralci niso opravili svojega dela. In da se zdaj postavljajo vprašanja o Lukovi obrambi ... Luka je glavni razlog, da so Mavericks ploh v finalu! To me res raz***di!" je svoje mnenje o odnosu ameriških novinarjev do Luke podal Barkley.

Košarkarji Bostona bodoimeli na četrti tekmi, ki bo v noči s petka na soboto v Dallasu, možnost potrditi rekordni 18. naslov lige NBA, prvi po letu 2008. Doslej se sicer v 156 poskusih še nobena ekipa v končnici lige NBA ni vrnila po zaostanku z 0:3. Kljub temu pa pri Dallasu ohranjajo upanje. Navsezadnje imajo v svojih vrstah Luko!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Garancija
    Garancija 12:58 14.junij 2024.

    Ja ni kaj,boston je enostavno boljši,pa drugo leto morda

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:30 14.junij 2024.

    Dallas je kot otroški vrtec s Kyriem vred....Luka pa kot ata Schwarzenegger (iz tistega filma), ki jih hoče spraviti v red...

  • mojsterjaka 10:45 14.junij 2024.

    Barkley je povedal točno tako kot je res! Sicer pa kaj sploh šteje komentar nekega novinarčka, razen to, da je zlil svoje frustracije pred širnim svetom?

Sorodne novice