Šport > Košarka
5198 ogledov

Zvezdniški soigralec na čudovit način podprl Dončića

Luka Dončić Epa
Zvezdniški soigralec Luke Dončića vsem kritikom sporoča, da je po bitki lahko biti general.

Dallas Mavericks so se po tretjem zaporednem porazu proti Boston Celtics znašli v brezizhodnem položaju. Košarkarska franšiza iz Massachusettsa zdaj v seriji na štiri dobljene tekme vodi s 3:0 in je samo še zmago oddaljena od 18. naslova NBA prvaka, prvega po letu 2008 in šele drugega v tem tisočletju.

Luka DOnčić NBA Šport Dallas nadoknadil 20 točk zaostanka, nato je Luka dobil šesto osebno napako

Mavsi imajo po sinočnjem razočaranju samo še teoretične možnosti za preobrat, realno gledano pa šampionski prstan za Luko Dončića in druščino ni več dosegljiv, kar potrjuje tudi zgodovina, saj doslej še nobenemu moštvu v finalu lige NBA ni uspelo nadoknaditi zaostanka z 0:3 v zmagah.

Goran Dragić Ključna bo 3. tekma Šport Dragić: "Luka potrebuje nekaj pomoči soigralcev!"

Slovenski košarkar je zadnji sodniški na tretji tekmi dočakal na klopi, kjer se je znašel zaradi šestih osebnih napak. Pred tem je v statistiko vpisal 27 točk, šest skokov in šest podaj ob skromnem 40-odstotnem metu iz igre.

Znova je grešil izza črte, od koder je skozi obroč poslal le eno od sedmih žog (14%). Po tekmi se je pritožil, da je sodniški kriteriji onemogočal fizično igro, kar je botrovalo njegovemu predčasnemu odhodu s parketa. "Ampak, saj veste, šest osebnih napak v finalu lige NBA. Dajmo no," je dejal.

Luka Dončić Dallas Mavericks Boston Celtics G3 finale NBA NBA, 3. tekma Šport Dončić po porazu: "Nočem o tem govoriti ... Ampak, saj veste ..." Luka DOnčić Po tretjem porazu Šport ESPN-ov novinar se je spravil na Dončića, poglejte, kaj vse mu je očital

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa
Razočaranemu zvezdniku Dallasa, ki ga je po tekmi ostro kritiziral ESPN-ov novinar Brian Windhorst, je v bran stopil Kyrie Irving. "Pustimo mu malo zadihati. Naj čustva privrejo na plan in mu raje podarimo kakšen objem. To je vse. Lahko je kazati s prstom nanj in govoriti 'lahko bi bil boljši'. To je najlažje početi in mislim, da se tega Luka dobro zaveda," meni Irving.

"Jaz mu stojim ob strani. Vsi mu stojimo ob strani. To so težki trenutki, težka tekma," je v navezavi na Dončićevo šesto osebno napako štiri minute pred koncem obračuna, ko je bil Dallas še v igri za zmago, dodal zvezdniški branilec.

Povedal je še, da je po bitki lahko biti general in da bodo na naslednji tekmi naredili vse, da Bostonu preprečijo "metlo".

Irving je bil velik dolžnik s prve in druge tekme finala, sinoči pa se je vendarle izkazal s 35 točkami, vendar s tem ni mogel preprečiti poraza svojega moštva.

Luka Dončić Dallas Mavericks Boston Celtics G3 finale NBA Magazin Znano, kdo je Golobu kril stroške za ogled Dončićeve tekme nba logo zaščitni znak NBA velikan Šport Preminil eden največjih vseh časov, navdih za logotip lige NBA

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Rim 17:00 13.junij 2024.

    Ni kriv Dončič, kriv je par Tina Golob. Samo prikazala sta se in že so izgubili doma.