Šport > Košarka
484 ogledov

Dragić: "Luka potrebuje nekaj pomoči soigralcev!"

Goran Dragić Saša Despot
Na Ptuju so odprli košarkarsko igrišče Gorana Dragića, legendarni slovenski kapetan pa je ob tej priložnosti spregovoril o številnih temah.

Ob Mestnem stadionu na Ptuju so danes svečano odprli novo košarkarsko igrišče Gorana Dragića. Igrišče v dolžino meri 28, v širino pa 15 metrov. Otvoritev je pospremila množica otrok, zbrane pa je poleg nekdanjega slovenskega košarkarskega zvezdnika nagovorila tudi ptujska županja Nuška Gajšek.

"Izjemno sem vesela in ponosna, da nam je to uspelo. Vsi, ki smo pri tem sodelovali, smo v to vložili veliko dela, saj ni enostavno prepričati Fundacije Gorana Dragića, da podpre tvojo zamisel, zato si štejem v izjemno čast, da imamo na Ptuju takšen objekt, ki ga bodo mladi z veseljem uporabljali," je za STA dejala županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek.

Dragić je ob tem dejal, da ga vselej veseli, ko se ljudje različnih starosti tako množično odzovejo na odprtje igrišča, ki nosi njegovo ime. "Takšni dogodki me spomnijo na otroška leta, ko sem igral košarko v Kosezah, kjer so bila igrišča vselej polna," je še dodal Dragić. Povedal je tudi, da ga nekateri otroci verjetno sploh več ne prepoznajo, saj povečini spremljajo Luko Dončića, Vlatka Čančarja ali Jako Blažiča.

Ob robu dogodka je beseda nanesla tudi na finalno serijo v Ligi NBA, v kateri z moštvom Dallas Mavericks igra njegov dober prijatelj Luka Dončić. "Mislim, da igra odlično, saj je nenazadnje tudi glavni igralec Dallasa, seveda pa potrebuje tudi nekaj pomoči od ostalih igralcev. Menim, da bo ta serija zanje zelo težka, saj ima Boston daljšo klop in bolj kompaktno ekipo. Zelo pomembna pa bo nocojšnja tekma, po kateri se bo Dallas v primeru poraza zelo težko vrnil nazaj v igro," je v pogovoru z mediji dejal Dragić.

NBA finale 2024 dallas boston luka dončić prva tekma | Avtor: Epa Epa

Ko gre za nastop slovenske reprezentance na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju, Dragić priznava, da trenutno razmer ne pozna najbolje. Po njegovem mnenju bo veliko odvisnega predvsem od tega, kako popolna bo reprezentanca na omenjenem tekmovanju v Pireju.

"Slišim, da bo manjkal Jaka Blažič, ki daje moštvu veliko energije v obrambi, medtem, ko za Dončića ne vemo, v kakšnem stanju bo prišel v reprezentanco. Ob tem slovensko reprezentanco čakajo kar močni tekmeci, kot so Grki in Hrvati. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo," je dejal Dragić. Dodal je še, da reprezentance ne bo spremljal v živo, temveč od doma.

Osemtrideseletni nekdanji organizator igre se ob druženju z mediji ni mogel izogniti odzivu na nedavno uničenje igrišča z njegovim imenom v Tivoliju, ki ga je povzročila skupina vandalov.

"Ni lepo, ko se zgodi kaj takšnega. Gre za delo posameznikov, ki imajo morda težko otroštvo in travme, pri čemer so pogosto odsotni tudi njihovi starši. To vse lahko razumem. S fundacijo smo se že pogovarjali, da bomo igrišče obnovili, čeprav ni prijetno, ko v nekaj vložiš toliko truda, nato pa ti nekdo vse uniči," je o neljubem dogodku dejal Dragić. Skupaj z njegovo fundacijo Dragić sicer načrtuje postavitev dodatnih igrišč še na Primorskem in Gorenjskem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Toma 05:06 13.junij 2024.

    Me kar srat pritisne od tega Donđića

Sorodne novice