Šport > Košarka
2224 ogledov

Dončićev odgovor kritikom: "Tukaj sem zato, da ..."

Dončić Epa
Dallas Mavericks so se izognili metli v finalu lige NBA proti Boston Celtics.

Košarkarji Dallas Mavericks so s prepričljivo zmago na četrti finalni tekmi vsaj začasno odložili končno slavje Boston Celtics, ki v seriji na štiri dobljene obračune še vedno vodijo s 3:1.

Zgodovina ni na strani Mavs, saj doslej še nobeni ekipi ni uspelo preobrniti zaostanka z 0:3. Tudi vrnitev po zaostanku z 1:3 je zgodovinsko gledano misija nemogoče, doslej je to uspelo samo Cleveland Cavaliers, ki so v finalu leta 2016 senzacionalno premagali Golden State Warriors.

Luka Dončić Serija se nadaljuje Šport Dallas na krilih Luke ponižal Boston, se obeta zgodovinski preobrat?

Če Dallas na prvih treh obračunih ni našel pravega odgovora na koletivno igro Bostona, pa so domači tokrat hitro zagospodarli na obrambni polovici igrišča in svojo igro nadgradili z učinkovitejši napadom pod vodstvom Luke Dončića, ki je zbral 29 točk, pet skokov, pet podaj in tri ukradene žoge. Znova se je mučil ob metu za tri točke, saj ni zadel niti enega od osmih poskusov.

Kljub temu je Dallas že v prvi četrtini povedel s 34:21, v drugi pa je nato z nizom 16:4 v uvodnih minutah prvič presegel 20 točk razlike in nikoli več pogledal nazaj. Igra Bostona je ob tem šepala na obeh straneh igrišča, predvsem v napadu ob agresivni igri domačinov niso in niso našli pravih priložnosti. Ob polčasu je bilo že 61:35. 

V tretji četrtini so opogumljeni domačini zgolj še stopnjevali pritisk. Prednost je narasla na več kot 30 točk, Dallasova prva peterka pa se je tako lahko že pred koncem četrtine usedla na klop.

Kyrie Irving je dosegel 21 točk, Derrick Lively pa je 11 točkam dodal še 12 skokov.

Dončić in Ramos Navijal zanj Šport Legendarni nogometaš obiskal Dončića, kaj vse mu je prinesel!

Člani Dallasa so s tem vsaj nekoliko utišali kritike po tretji tekmi, po kateri je bil najbolj na udaru Dončić, ker si je štiri minute pred koncem prislužil izključitev zaradi šestih osebnih napak. "Skušam se ne ozirati na to, kritike bodo zmeraj prisotne. Tu sem, da uživam, da igram košarko. Vem, da zmeraj ne bo lepo, ne igra se vedno dobro, ampak tu sem, da uživam," je po tekmi dejal 25-letnik.

Dončić je pohvalil tokratno moštveno predstavo Dallasa. "Res smo imeli pravo energijo danes. Tako moramo igrati. In z enakim pristopom se moramo lotiti naslednje tekme," je dejal. Podobnega mnenja je bil trener Dallasa Jason Kidd: "Naši fantje so bili danes pripravljeni. Tekmeci so se pripravljali na slavje, a mi smo se jim zoperstavili."

Po mnenju slovenskega košarkarja Dallas v tej seriji še ni rekel zadnje besede. "Tako kot sem rekel na začetku serije - zmaga tisti, ki dobi štiri tekme. Mi bomo verjeli vse do konca. Dajali bo vse od sebe. Zelo močno verjamem, da ta ekipa to zmore."

Robert Golob v Dallasu Slovenija Golob pojasnil, zakaj so mu Američani plačevali pijačo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.