Šport > Košarka
3089 ogledov

Dončić pred peto tekmo pojasnil svojo zdravstveno situacijo

Luka Dončić Epa
Potem ko je bil zaradi poškodb status Luke Dončića pred prejšnjimi tekmami "vprašljiv", je tokrat njegov nastop na peti tekmi "verjeten".

Slovenskega košarkarskega zvezdnika Luko Dončića, ki že celotno končnico igra ves potolčen in načet, očitno niti poškodbe ne morejo zaustaviti. Čeprav igra vidno poškodovan, navdušuje iz tekme v tekmo in je glavni razlog, da je sicer povsem povprečna ekipa Dallas Mavericks prilezla vse do velikega finala lige NBA.

Tu Dallasu nasproti stoji najboljša ekipa rednega dela sezone, Boston Celtics, ki tudi v finalni seriji vodi s 3:1, a se vseeno zdi, da je momentum na strani Dallasa, ki je na minuli tekmi naravnost ponižal svoje nasprotnike. Navijače Dallasa tako lahko veseli, da se zdi, da so Jason Kidd in Mavericks končno našli recept za izjemno ekipo Bostona, ki je na prejšnji tekmi izgledala prav nebogljeno.

Prav tako pa lahko navijače Dallasa veseli status prvega zvezdnika, Luke Dončića. Zdi se namreč, da se ob nekoliko daljšemu počitku med posameznimi tekmami, glede na prejšnje serije, tudi zdravstveno stanje našega mladega zvezdnika počasi izboljšuje.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Potem ko je bil status Dončića na začetku serije glede nastopa na tekmah redno "vprašljiv", so pri Dallasu tokrat spremenili status verjetnosti njegovega nastopa v "verjeten". Prav tako veseli dejstvo, da z izjemo Grega Browna III, ki pa ni del Dallasove rotacije, trenutno prav nihče iz postave Maverickov nima kakšnih zdravstvenih težav.

"V tem delu sezone je dosti stvari, ki se dogajajo. Ampak sem v redu. Če igram, to pomeni, da sem v redu, tako da brez skrbi," je na vprašanje, katere poškodbe ga najbolj mučijo, dan pred peto tekmo odgovoril Dončić.

Dosti večje težave glede poškodb medtem močijo Boston, ki ima že tako eno najkrajših klopi v ligi, nastop enega njihovih najboljših igralcev ter edinega, ki se lahko pod košem meri s centri Dallasa, Kristapsa Porzingisa, pa je še naprej vprašljiv.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:51 17.junij 2024.

    Pa koga briga njegovo zdravstveno stanje. !!

Sorodne novice