Šport > Košarka
42544 ogledov

Dončić o tem, kar je storil Kidd: "Meni ni nič rekel, a to veliko pove o njem"

Print Screen
Luka Dončić je bil vesel podpore trenerja Jasona Kidda pred četrto tekmo finala med Dallasom in Bostonom.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil pred morda že odločilno tekmo finala lige NBA, na kateri je Dallas s prepričljivo zmago preprečil končno slavje Bostona, deležen močne podpore s strani trenerja Jasona Kidda.

Dončićeva izključitev na tretji finalni tekmi je botrovala številnim napadom na prvega zvezdnika Dallasa, ki je bil znova na tapeti zaradi svoje postave, igre v obrambi ter pregovarjanja s sodniki.

Medijski atentati na Slovenca ter kritični zapisi košarkarske javnosti so izzvali močno reakcijo trenerja Dallasa.

Luka Dončić Sporočilo kritikom Šport Zvezdniški soigralec na čudovit način podprl Dončića

"Živimo v svobodni državi, kjer ima vsak pravico do svojega mnenja. Toda včasih gredo lahko te reči predaleč. Poskusite se postaviti v njegove čevlje. Ali bi na njegovem mestu prenesli takšno kritiko? Ljudje so zelo nagnjeni h kritiziranju, a kako bi se vi počutili, če bi bili vlogi zamenjani? Verjetno vam ne bi bilo vščeč," je dejal Kidd.

Kidd | Avtor: Print Screen Print Screen

"Takšna je pač narava tega posla. A ta mladi fant ni naredil nič drugega, kot samo igral košarko. Nikoli se ni skrival pred vašimi vprašanji. Vedno vam je odgovoril. Star je samo 25 let. Najbolj me žalosti, da igramo na velikem odru in imamo v svojih vrstah enega najboljših košarkarjev na svetu, a ga raje kritiziramo zaradi stvari, ki mu morda ne gredo tako dobro od rok. Ko pa vse naredi dobro, bi se vsi radi pogovarjali z njim. In ko bo začel zavračati vprašanja, kaj potem? Včasih je preprosto neupravičeno in nepošteno o njem govoriti na takšen način. Nihče v tej sobi ni popoln," je bil jasen strateg Dallasa.

Dončić Vstal iz pepela Šport Dončićev odgovor kritikom: "Tukaj sem zato, da ..." Dončić in Ramos Navijal zanj Šport Legendarni nogometaš obiskal Dončića, kaj vse mu je prinesel!

Dončić je po sinočnji zmagi Dallasa razkril, da se s Kiddom o tem nista pogovarjala, mu pa takšna brezpogojna podpora ogromno pomeni. "Meni osebno ni ničesar rekel. A to veliko pove o njem. Svojim igralcem vedno stoji ob strani. Vedno nam je v oporo. To je velika reč, imeti takšnega trenerja," je dejal Slovenec.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.