Šport > Košarka
15926 ogledov

Luko vprašali, ali je izgubil ljubezen do igre. Noro, kako je odgovoril kritikom

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so se na igrišču končno zabavali in dobili prvo tekmo proti Boston Celtics.

Dallas Mavericks so se po porazu na tretji tekmi velikega finala lige NBA znašli na robu prepada, saj so Boston Celtics vodili že s 3:0 in bili tik pred tem, da še rekordnih 18. postanejo NBA prvaki. Naš Luka Dončić je bil kljub novi dobri predstavi tragična figura tretje tekme, saj si je sredi zadnje četrtine prislužil izključujočo šesto osebno napako, tako da v samem zaključku ni mogel pomagati svojim soigralcem.

Pred četrto tekmo so ga tako novinarji celo povprašali, če je ob vseh prerekanjih s sodniki in stalnem pritoževanju morda izgubil tisto ljubezen do igre, za katero je ob zmagi v konferenčnem polfinalu proti Oklahoma City Thunder trdil, da je bila odločilna za njihov uspeh.

"Ja, morda včasih res pozabim nanjo, saj si resnično želim zmagati. Včasih nato tega ne pokažem na pravi način, a vse to je zgolj posledica tega, da si res želim zmagati. A moram se izboljšati v načinu, kako to pokažem," se je na opazko o stalnem prepiranju s sodniki odzval Luka.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

In kako mu to lahko uspe ravno na četrti tekmi, ko je celotna sezona na kocki? "Moram se vrniti k temu, da igram iz zabave. Ko smo se na tretji tekmi v zadnji četrtini vrnili po zaostanku za 20 točk, nam je to uspelo, ker smo se na igrišču zabavali," je pred odločilno tekmo sezone podal rešitev Dončić.

In dejansko so se njegove besede uresničile. Dallas Mavericks so namreč dobili četrto tekmo serije ter se tako rešili pred metlo. A ne zgolj to, Mavs so s 122:84 naravnost ponižali kelte in mnogi ponovno verjamejo, da serija vendarle še ni končana, čeprav se v zgodovini končnice do sedaj še nobeni ekipi ni uspelo vrniti po zaostanku z 0:3. Toda zdi se, da so pri Dallasu le našli recept za Boston.

In kaj je ta recept? Kot je rekel Luka, uživanje v igri. Če je bilo kaj očitno na četrti tekmi, je bilo to, da se Mavericks resnično zabavajo na igrišču. Opaziti ni bilo nobenega pritoževanja in kreganja s sodniki, medtem ko so igrali z nasmehi na obrazu. Luka in druščina ne bi mogli na boljši način odgovoriti kritikom, ki so dvomili, da so izgubili ljubezen do igre.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:47 15.junij 2024.

    Lukomanija počasi že vsem preseda..

Sorodne novice