Šport > Košarka
9594 ogledov

Igralci Dallasa trenirajo, ne boste verjeli, kaj medtem počne Luka Dončić!

Luka Dončić Instagram/Luka Dončić
Prenosa prve tekme slovenskih nogometašev na letošnjem Euru ni zamudil niti Luka Dončić ... Pa čeprav je bila tekma sredi njegovega treninga.

Košarkarji Dallas Mavericks so v nedeljo že pridno trenirali v TD Gardnu, domovanju velikih Boston Celtics, kjer jih v noči s ponedeljka na torek čaka peta tekma finala lige NBA, v katerem kelti zaenkrat vodijo s 3:1.

Celtics so po zmagi na tretji tekmi v seriji, prvi v Dallasovi dvorani, povedli s 3:0 in v zgodovini lige NBA se še ni zgodilo, da bi se katera izmed ekip uspela vrniti po takšnem zaostanku. A če ste spremljali četrto tekmo, vam je jasno, zakaj so košarkarji Dallasa lahko optimisti, da bodo ravno oni prvi, ki jim bo neuspelo nemogoče.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede na ponižanje Bostona v tretji tekmi, se zdi, da so Jason Kidd in Mavericks končno našli recept, kako se lotiti keltov, katerim manjka tudi najboljši igralec prvih dveh tekem, Latvijec Kristaps Porzingis. Dallas je namreč po tretji tekmi povsem spremenil način igrr, Celtics pa so bili brez svojega orjaka pod košem povsem nemočni.

Slovenski košarkarski navdušenci tako z nestrpnostjo pričakujemo peto tekmo, ko bodo igralci Dallasa poizkusili dokazati, da četrta tekma ni bila zgolj preblisk. Skoraj z enako nestrpnostjo, kot je prvi zvezdnik Dallasa Luka Dončić pričakoval začetek letošnjega evropskega prvenstva v nogometu.

Nobena skrivnost namreč ni, da je Dončić veliki ljubitelj nogometa, potem ko je velik del svoje kariere preživel pri košarkarski ekipi Real Madrida, se je močno navezal tudi na njegovo nogometno ekipo, prav tako pa vedno vzpodbuja tudi slovensko nogometno reprezentanco.

Luka Dončić | Avtor: Instagram/Luka Dončić Instagram/Luka Dončić

Tako je bilo tudi med včerajšnjim dopoldanskim treningom Dallasa, ko so istočano slovenski nogometaši nastopil na svoji prvi tekmi evropskega prvenstva po 24 letih. Luka je namreč na trening pretihotapil tablico, na kateri je bil ves čas prižgan prenos tekme med Slovenijo in Dansko, ki se je končala z rezultatom 1:1.

Le upamo lahko, da bo odlična predstava čete Matjaža Keka dala dodatno vzpodbudo našemu košarkarskemu zvezdniku ter da se bo prihajajoči teden z zlatimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega športa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:53 17.junij 2024.

    A koga to zanima ..?

Sorodne novice