Šport > Euro 2024
10897 ogledov

Kek razkril, zakaj so njegovi varovanci nosili črne žalne trakove

EURO2024 Saša Despot
Slovenci so se na tekmi z Dansko poklonili tragično preminulemu črnogorskemu vratarju.

Slovenski nogometaši so se v prvem krogu letošnjega evropskega prvenstva v nogometu odlično zoperstavili močni Danski, se po zaostanku enega zadetka tudi pobrali, v zadnjem delu povsem nadigrali favoriziranega nasprotnika in na koncu tudi povsem zasluženo izenačili rezultat.

Ko pa so naši junaki pritekli na zelenico stadiona v Stuttgartu, so mnogi opazili, da slovenski nogometaši na svojih rokavih nosijo črne žalne trakove. Pred tekmo se ni nič kaj govorilo o kakšni podobni gesti, zato nas je mnoge zanimalo, kaj je bil razlog za takšno potezo.

Po tekmi pa nam je odgovor na to vprašanje ponudil kar selektor Matjaž Kek, ki je na tiskovni konferenci pojasnil, da so na Uefo naslovili prošnjo, da bi na tekmi nosili črne žalne trakove iz spoštovanja do preminulega črnogorskega reprezentančnega vratarja Matije Šarkića. Krovna evropska nogometna zveza je seveda dodatek k dresu v obliki žalnega traku tudi odobrila.

Matija Šarkić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko se zgodi takšna tragedija, da umre tako mlad človek pred katerim je še celo življenje, potem enostavno moraš biti žalosten. To je samo neka gesta spoštovanja in pietete do tistega, ki ga na žalost več ni, pa je pred njim bilo še celo življenje," je zaključil Kek in v imenu celotne ekipe Nogometne zveze Slovenije izrazil sožalje družini in bližnjim tragično preminulega komaj 26-letnega vratarja.

Vratar črnogorske nogometne reprezentance je sicer v soboto zgodaj zjutraj nenadoma umrl v svojem stanovanju v Budvi, potem ko mu je nenadoma postalo slabo. Prijatelji so takoj poklicali rešilca, a mu zdravniki niso rešili življenja. Zadnje leto kariere je v Grimsbyju rojeni vratar preživel pri angleškem Millwallu, pred tem je med drugim igral tudi za Aston Villo, Wolverhampton, Stoke City in Birmingham City.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice