Šport > Euro 2024
1392 ogledov

Tako se je Stuttgart Arena pripravljala na tekmo med Slovenijo in Dansko

EURO2024
1/7
Saša Despot Takšen je bil pogled na Stuttgart Areno (v komercialne namene dandanes nosi ime MHPArena) tri ure in pol pred začetkom srečanja.
Uvodna tekma skupine C je za nami. A pogled na Stuttgart Areno je, tudi ko je prazna, sila impresiven.

Na stadion smo prišli tri ure in pol pred tekmo med Slovenijo in Dansko v Stuttgart Areni, s katero se je tekmovalno začela skupina C, ni bilo še niti enega navijača, pač pa zgolj Uefino osebje, varnostniki, policisti in sedma sila.

Drobovje 91 let starega stadiona, o čigar preteklosti se lahko poučite s klikom na TO POVEZAVO, je zelo lepo urejeno in nudi dobre pogoje za delo. Na vsakem vogalu najdeš koga, ki ima uporabne informacije, če jih človek potrebuje.

Sprehod po praznem stadionu s kapaciteto 60.000 gledalcev pusti močan vtis. Rdeče obarvani sedeži, v čast domačega VfB Stuttgarta, dajo objektu pisan pridih, ki dobro dopolnjuje belo streho.

V Sloveniji seveda nimamo stadionov, s katerih bi lahko nogometno zelenico gledali s takšne višine, kar je za spremljanje srečanja dodana vrednost. Ponuja se lep pogled na izvedbo taktičnih zamisli obeh trenerjev, v tem primeru selektorjev.

Stuttgart, dom Mercedesa in Porscheja, bo sicer gostil pet tekem zaključnega turnirja. Poleg tekme Slovenija - Danska še obračune Nemčija - Madžarska (19. junij), Škotska - Madžarska (23. junij), Ukrajina - Belgija (26. junij) in še eno tekmo četrtfinala (5. julij).

Podobe prazne Stuttgart Arene si lahko ogledate v fotogaleriji, priloženi na začetku članka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 16:28 16.junij 2024.

    Ali imamo kaj šans, da zmagamo?

Sorodne novice