Šport > Euro 2024
1705 ogledov

Zato Danci tekmo s Slovenijo dojemajo kot ključno

Profimedia
Slovenska reprezentanca bo z današnjim obračunom proti Danski začela nastope na EP v Nemčiji.

Slovenski nogometaši bodo prve točke v skupinskem delu evropskega prvenstva iskali na obračunu s favorizirano Dansko. Tekma na stadionu v Stuttgartu se bo začela ob 18. uri. 

Reprezentanci sta doslej odigrali šest medsebojnih obračunov, kar pet se jih je končalo z zmago reprezentance s severa Evrope, enkrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. V povprečju je bilo na omenjenih tekmah doseženih 2,8 gola.

Slovenija nogomet Euro 2024 Šport Kaj pravi statistika pred tekmo Slovenije in Danske? Jan Oblak Euro 2024 Euro 2024 Šport Slovenijo čaka prva tekma na EP po skoraj četrt stoletja

"Vsa Danska komaj čaka začetek prvenstva," je na predvečer obračuna s Slovenijo za uradno spletno stran tekmovanja povedal danski novinar Sture Sando.

"Vsi se zavedamo, kako pomemben je dober začetka turnirja, saj razplet prvega kroga narekuje potek celotnega skupinskega dela. Ekipa Kasperja Hjulmanda je rahel favorit, ob prihajajočih obračunih z Anglijo in Srbijo pa bo to za nas ključna tekma. Pričakujem, da bodo Danci prevezeli nadzor nad žogo. Poskušali bodo dominirati, obenem pa bodo v slovenskih protinapadih, ki so neizbežni, morali paziti na Benjamina Šeška in Andraža Šporarja," je dodal.

EURO2024 Foto/Video Šport Slovenci zavzeli Stuttgart: Siva pot, Čebelice, Židana marela in ... Šeško's on fire!

Selektor danske izbrane vrste Kaspel Hjulmand pa je pred prvim izzivom dejal: "Najpomembneje je, da ostanemo zvesti sebi in svojemu stilu igre. Igrati bomo morali agresivno in paziti na kvalitete v slovenski igri. Zelo dobro se znajdejo v protinapadih, še zlasti zaradi Šeška, ki je vzhajajoča zvezda evropskega nogometa. V vratih imajo Jana Oblaka, za povrhu pa še dobrega selektorja, ki z reprezentanco sodeluje že kar nekaj časa."

Sandi Lovrić Pierre-Emile Hojbjerg Taktika Šport Tako se nas bodo lotili Danci, tu so največje nevarnosti "Kaj za vraga?" Šport Navijači v šoku: poteza Italijanov glavna atrakcija na Euru

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:21 16.junij 2024.

    Šeško že nekaj časa vzhaja a se bo kmalu razpočil na tleh realnosti.