Šport > Nogomet
16411 ogledov

Navijači v šoku: poteza Italijanov glavna atrakcija na Euru

Print Screen
Aktualni evropski prvaki so po preobratu proti Albaniji (2:1) uspešno začeli obrambo naslova izpred treh let.

Italijanska nogometna reprezentanca je hitro prebolela uvodni šok na prvem obračunu evropskega prvenstva in po preobratu premagala Albanijo (2:1).

Naši zahodni sosedi, branilci naslova s prejšnjega EP, ki je bil zaradi takratne pandemije covida-19 prestavljen na leto 2021, so se v zaostanku znašli po samo 23 sekundah, ko se je pod najhitrejši zadetek v zgodovini prvenstev stare celine podpisal napadalni vezist Sassuola Nedim Bajrami.

Nedim Bajrami Še drug rekord dneva Šport Albanec z najhitrejšim zadetkom v zgodovini evropskih prvenstev

Toda vodstvo Albanije ni trajalo dolgo. Italijani so nemudoma strnili svoje vrste in vse svoje moči usmerili v napad, zaradi česar je najbolj zaposlen nogometaš na zelenici kaj kmalu postal albanski vratar Thomas Strakosha. Ta je bil prvič premagan v 11. minuti, ko je po lepem predložku Lorenza Pellegrinija mrežo zatresel Alessandro Bastoni

Sandi Lovrić Pierre-Emile Hojbjerg Taktika Šport Tako se nas bodo lotili Danci, tu so največje nevarnosti

Italija | Avtor: Epa Epa
Izenačujoči zadetek Italije je bil rezultat uigrane akcije, pri čemer naj bi se varovanci Luciana Spallettija zgledovali kar po priljubljeni igri EA Sports FC 24. Pred izvedbo kota sta bila na žogi tako Pellegrini kot Federico Dimarco. Slednji je dvignil roki in tako soigralcem sporočil taktiko. Pellegrini je izvedel kratko podajo, Dimarco pa mu je žogo nemudoma vrnil. Temu je sledil natančen predložek na drugo vratnico, kjer je bil z glavo natančen Bastoni. Šlo je za učinkovito in dobro dodelano akcijo, na katero so Italijani stavili tudi v nadaljevanju obračuna.

"Ne preveč zapleteno, a zelo pametno. Spremenili so kot samega predložka in s tem igralcem omogočili več časa za postavitev," je ocenil nek navijač. "Fifina računalniška napaka po podaji iz kota v vsem svojem sijaju," je dodal drugi. "Zagotovo igrajo PlayStation v svojih hotelskih sobah," je menil tretji.

EURO2024 Foto/Video Šport Slovenci zavzeli Stuttgart: Siva pot, Čebelice, Židana marela in ... Šeško's on fire!

"Obseden sem z italijansko taktiko podaje iz kota," se je navduševal nek uporabnik omrežja X. "Italija mi je pravkar ukradla strategijo," se je hvalil nek pristaš priljubljene igrice, pod njim pa je nekdo pripisal: "Kaj za vraga? Italija je pri izvedbi kota pravkar uporabila taktiko iz Fife 2024."

Pet minut zatem je za drugi in obenem zmagoviti gol Italije poskrbel Nicolo Barella, čigar zadetek je bil potrjen s pomočjo videotehnologije (VAR).

Italijane v drugem krogu skupinskega dela čaka obračun s Španci, ki so bili uvodoma boljši od Hrvatov (3:0).

EURO24 Foto Šport Hrvati v nejeveri, solze v navijaški coni

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.