Šport > Euro 2024
5582 ogledov

Slovenci in Danci napolnili stadion

EURO2024
1/38
Saša Despot Slovenci vseh generacij so se zgrnili v Stuttgart.
Tribune Stuttgart Arene so bile polne. Četa Matjaža Keka je imela na uvodni tekmi Eura 2024 izvrstno podporo.

Reprezentanci Slovenije in Danske sta že krenili na ogrevanje, ko se je Stuttgart Arena začela polniti. Danski rdeči dresi so bili okoli tri ure pred srečanjem prevladujoči, okoli 16. ure so začeli množično prihajati tudi slovenski navijači.

Sicer v ne tako enotnih barvah kot Danci, saj so imeli nekateri bele, drugi modre drese s Triglavom na prsih, drugi so nosili "retro" primerke iz časov, ko je Slovenija leta 2000 prvič igrala na evropskem prvenstvu.

Za ogrevanje se je velika množica Slovencev zbrala v navijaški coni na Schlossplatzu, ki je od Stuttgart Arene oddaljena okoli štiri kilometre. Zapeli so Zdravljico, nato pa še uspešnico Slovenskega naroda sin.

Tako so dopolnili sobotni repertoar, ko so se slišale Slovenija gre naprej, Židana marela, Čebelice, V dolini tihi, Šeško's on fire in tradicionalni slovenski navijaški napevi.

Na poti do stadiona so se večje in manjše skupine slovenskih privržencev pomešale med seboj in pod stadionom so poleg danskih kmalu zadoneli tudi slovenski napevi.

Utrinke navijaškega cirkusa pred srečanjem na Stutgart Areni si lahko ogledate v fotogaleriji na začetku članka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice