Šport > Nogomet
5072 ogledov

Zaskrbljujoče novice z Otoka, legendarni kapetan Liverpoola hudo bolan

Alan Hansen Profimedia
Legendarni Liverpoolov kapetan je za klub z Anfielda odigral 620 tekem.

Nekdanji škotski nogometni branilec ter legendarni kapetan Liverpoola Alan Hansen naj bi se po poročilih Sky Newsa hudo bolan nahajal v bolnišnici. Zaenkrat še ni znano, za kakšno bolezen gre, a situacija naj bi bila zelo resna. Kasneje so informacijo potrdili tudi iz kluba.

"Misli in podpora vseh nas v Liverpoolu so pri našem legendarnem kapetanu Alanu Hansenu, ki se hudo bolan nahaja v bolnišnici. Klub je v stiku s Hansnovo družino, kateri nudi podporo v teh težkih trenutkih," so sporočili iz angleškega nogometnega velikana.

68-letni Hansen, ki velja za enega najboljših škotskih nogometašev vseh časov, je svojo celotno nogometno kariero preživel pri vsega dveh klubih. Med letaoma 1973 in 1977 je nastopal za domači Patrick Thistle, med leti 1977 in 1991 pa je branil barve Liverpoola, za katerega je nastopil na kar 620 tekmah.

Tekom igranja za Patrick Thistle je osvojil škotsko prvo divizijo (drugi rang tekmovanja), medtem ko je z Liverpoolom osvojil kar osem naslovov državnih prvakov, dva FA pokala, štiri ligaške pokale, šest angleških superpokalov, tri evropske pokale (predhodnik lige prvakov) ter en evropski superpokal.

Alan Hansen | Avtor: Profimedia Profimedia

Šestkrat je bil uvrščen v idealno postavo angleške lige, prav tako je bil uvrščen postavo stoletja ter bil leta 2006 sprejet v angleško nogometno hišo slavnih, leta 2007 pa še v škotsko.

Za škotsko reprezentanco je med leti 1979 in 1987 zaradi pogostih sporov s selektorji zbral vsega 26 nastopov, je pa branil njene barve na svetovnem prvenstvu leta 1982 v Španiji.

Po končani aktivni karieri se je podal v komentatorske vode, kjer je na programu BBC med leti 1992 in 2014 vodil nogometno oddajo Match of the Day.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice