Šport > Nogomet
8993 ogledov

Kek s svarilom trojici: "Počakal bom še dva, tri dni, sicer jih bom zamenjal"

nogomet prijateljska tekma Slovenija Bolgarija Saša Despot
Kek je po tekmi z Bolgarijo razkril težave, ki so načele slovensko reprezentanco.

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Izbranci Matjaža Keka so gostili Bolgarijo in igrali neodločeno 1:1 (1:1). Bolgarom je vodstvo v četrti minuti z bele pike priigral Kiril Despodov, v 14. je izenačil Andraž Šporar.

Čeprav mu je obračun pred bližnjim Eurom dal nekaj odgovorov, pa Kek po tekmi ni skrival, da je z določenimi segmenti nezadovoljen. "Šlo je za tekmo, ki smo jo morali odigrati, pa čeprav v neposrečenem terminu. Gre za imitacijo tega, kar nas čaka v drugem krogu Eura. Nekatere stvari so bile dobre, nekatere ne. Kot proti Armeniji so manjkale dinamika, hitrost in agresivnost. Sem pa prepričan, da bomo čez osem dni tisti pravi."

Kek je tudi izpostavil, da remi ni dobra popotnica pred Eurom, saj si vedno želi zmagati, ter da je še posebej nezadovoljen z zaključkom tekme, ko je napravil že šest menjav, a sveži igralci niso naredili razlike. "Po eni strani je v redu, da se nadaljuje serija neporaženosti. Po drugi pa nisem zadovoljen, ker nismo zmagali. Ves čas sem imel občutek, da so imeli igralci v glavi le, da 'preživijo' to zadnjo tekmo. Manjkalo mi je zadnjih deset minut, ko smo že šestkrat menjali. Igralci pridejo sveži v igro, pa so vsi bili na 90, 80 %. To ni dobro. Morali bi s svojo svežino, dinamiko, angažiranostjo narediti neko razliko. Tega od njih nisem dobil. Termin je neugoden, vročina in treningi naredijo svoje, a sem vseeno od njih pričakoval več," je pojasnil Kek.

nogomet prijateljska tekma Slovenija Bolgarija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dobil je nekatere odgovore, a je še vedno več neznank, kot bi si želel. "David Brekalo je tokrat odigral celo tekmo, in pokazal, da se nanj lahko zanesemo, Benjamin Šeško je po poškodbi in vsem cirkusu okrog njega odigral 70 minut, me pa skrbi, ker nekateri že drugo tekmo zaporedoma niso bili povsem nared. Zato rotacija ni bila takšna, kot bi si želel, je bila pa to priložnost za neke druge igralce."

"Če ne bo možnosti, da trenirajo na zahtevani ravni, jih bomo morali menjati. Počakal bom še dva, tri dni, sicer bomo morali menjati. Brez treninga se ne da. Potrebujemo zdrave igralce, ki so dobro pripravljeni, saj bomo potrebovali ritem in agresivnost," je opozorilo svojim varovancem poslal Kek, ki je razkril, da ima v mislih Benjamina Verbića, Petra Stojanovića ter Miho Blažiča, katerih nastop na Euru tako ni nič kaj zagotovljen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice