Šport > Nogomet
8558 ogledov

Iličić vstopil v igro in takoj zadel za zmago Slovenije

nogomet prijateljska tekma Slovenija Armenija
1/35
Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je pred EP gostila Armenijo. V premešani postavi so Slovenci slavili z 2:1 (1:0).

Slovenska izbrana vrsta se je na svoji prvi pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvo srečala z reprezentanco Armenije. Na papirju so bili izbranci Matjaža Keka izraziti favoriti.

Na tekmi v Stožicah, tribune niso bile povsem polne, so slovenski nogometaši zapretili že na začetku tretje minute, ko je po podaji Tomija Horvata po desni strani šestnajsterca prodrl Andraž Šporar, podal v sredino, kjer pa na pravem mestu ni bilo njegovih soigralcev. Poleg Šporarja sta napadalno usmerjeno trojico tvorila še Žan Vipotnik in Jan Mlakar.

Prav slednji je v 11. minuti zatresel mrežo. Erik Janža je z leve strani podal v kazenski prostor Armenije, gostujoča obramba je slabo posredovala, žoga je prišla do člana italijanskega drugoligaša Pise, ki jo je z volejem poslal za hrbet v Srbiji rojenega vratarja Ognjena Čančarevića. To je bil za Mlakarja tretji reprezentančni zadetek.

Jan Mlakar | Avtor: Profimedia Profimedia

V 18. minuti so nevarno akcijo izvedli tudi gostje, a je bil po podaji z desne strani za las pred vrati Vida Belca prekratek Artur Miranjan. Slovenci so se v težavah znašli tudi pet minut kasneje, ko so Armenci nekaj časa kombinirali v tekmečevem kazenskem prostoru, a do strela na koncu niso prišli. Nenevaren je bil kasneje tudi poizkus Kama Hovhannisjana.

V 36. minuti so bili po lepi kombinaciji Žana Karničnika in Šporarja spet nevarni tudi Slovenci, a je Adam Gnezda Čerin ni prišel do pravega strela z glavo.

Tik pred iztekom prvega polčasa je Horvat pobegnil po desni strani, prišel v šestnajsterec gostov, nameril v dolgi kot, a je Čančarević uspel odbiti okroglo usnje. To je padlo pred Vipotnika, ki je udaril iz prve, a naravnost v armenskega čuvaja mreže. Tega je žoga zadela v glavo, kasneje je potreboval zdravniško pomoč.

nogomet prijateljska tekma Slovenija Armenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na začetku drugega polčasa so bili blizu gola tudi Armenci. Ti so prišli do strela malce izven domčega kazenskega prostora, Vanja Drkušić je ob bloku žogi nekoliko spremenil smer, Belec pa jo je uspel odbiti preko prečke.

Drkušić se je izjemno izkazal v 52. minuti. Artak Dašjan je prišel pred Belca, se odločil za strel, v zadnjem hipu pa je z drsečim startom žogo v kot odbil omenjeni slovenski branilec. Uvodne minute drugega dela so pripadle Armencem.

Ti so premoč potrdili. Po kotu je z glavo v polno zadel kapetan Varazdat Harojan.

Kasneje je Armenija zagrozila še enkrat, a je tokrat po strelu z glavo žoga švignila mimo vrat.

Kek je reagiral in na zelenico poslal Timija Maxa Elšnika, Petra Stojanovića in povratnika v reprezentanco Josipa Iličića, ki je prišel do 80. nastopa za Slovenijo. In takoj zadel. Po podaji Stevanovića je prišel do žoge na desni strani šestnajsterca gostov, se s potezo otresel branilca in zadel za 2:1. Dosegel je 17. gol v reprezentančni majici.

nogomet prijateljska tekma Slovenija Armenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Armenija bi lahko hitro izenačila, znova je pretila po kotu, tokrat je tik pred golom preko vrat ustrelil Edgar Sevikyan.

V 80. minuti se je znova izkazal Belec. Po podaji s prostega strela je bil najvišji Harojan, ki je žogo spustil do Vahana Bičahčjana, ki je nameril v zgornji kot slovenskih vrat, vendar je bil Belec na pravem mestu.

Dve minuti kasneje je po slabem posredovanju armenske obrambe do neoviranega strela prišel povratnik po poškodbi Sandi Lovrić, ki je sprožil močno, a tudi precej nenatančno. Okroglo usnje je poletelo visoko preko vrat.

Bičahčjan je imel še eno izjemno priložnost za izenačenje, meril je v dolgi kot, vendar streljal mimo želenega cilja.

Rezultat se ni več spreminjal. V soboto se bo Slovenija pomerila še z Bolgarijo.



Prijateljska tekma pred EP:

Slovenija : Armenija  2:1 (1:0)
Mlakar 11., Iličić 63.; Harojan 56.

Komentarjev 2
  • jan631 19:44 04.junij 2024.

    Iličič, vsi ti kvazi nogometaši ti lahko samo kopačke pucajo.