Šport > Nogomet
9265 ogledov

Čeferinova gesta navdušila privržence Reala

Toni Kroos Profimedia
Ali je Aleksander Čeferin poizkusil prepričati Tonija Kroosa, da podaljša kariero?

Real Madrid je v soboto zvečer na Wembleyu z 2:0 ugnal Borussio Dortmund ter tako še petnajstič osvojil ligo prvakov. Potem ko je Borussia prevladovala v prvem polčasu, sta Dani Carvajal in Vinicius Junior v 74. in 83. minuti poskrbela, da ekipa iz Dortmunda ostaja pri eni zvezdici, tisti iz leta 1997.

Eden najboljših mož na igrišču pa je bil že tradicionalno Toni Kroos, ki je deset let tvoril osrčje izjemne vezne vrste belega baleta, ki v zadnjem desetletju dominira v evropskem klubskem nogometu.

Toni Kroos | Avtor: Profimedia Profimedia

To je bila sicer zadnja tekma Kroosa v dresu kraljevskega kluba, saj je najavil, da se po letošnjem evropskem prvenstvu umika iz nogometa. Tekmo je tako zapustil v 85. minuti ob bučnem aplavzu nogometnih navdušencev, ki cenijo, koliko je nemški virtuoz dal njihovem športu.

Kroos se je tako od klubskega nogometa poslovil s še eno lovoriko, prav poseben trenutek pa se je zgodil ob podelitvi medalj, ko se je zapletel v krajši pogovor s predsednikom Uefe, Aleksandrom Čeferinom, katerega so kamere ujele, kako pred nemškim nogometnim zvezdnikom drži visoko dvignjen kazalec.

Navijači Reala so Čeferinovo gesto nemudoma razumeli kot prošnjo, da eden najboljših vezistov vseh časov vsaj še za eno sezono podaljša svojo kariero.

A čeprav je dokazal, da še vedno lahko igra na najvišjem nivoju, se zdi, da 34-letni Nemec trdno stoji za svojo odločitvijo. Kariero bo tako zaključil s kar 33 lovorikami, katere je osvojil tekom igranja za Bayern München in Real Madrid, ter naslovom svetovnega prvaka z Nemčijo iz leta 2014.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice