Šport > Nogomet
6634 ogledov

Zgodovinsko! Noro, kaj je uspelo Dancu na tekmi proti Sloveniji

Andreas Christensen Profimedia
Reprezentant Danske je proti Sloveniji odigral iz statističnega vidika zgodovinsko tekmo, saj na celotnem dvoboju ni imel niti ene same netočne podaje.

V otvoritveni tekmi skupine C letošnjega evropskega prvenstva v nogometu so slovenski nogometaši prišli do izjemno velike točke proti ekipi, ki se je na zadnjem Euru prebila vse do polfinala.

Danska je večji del tekme vodila zahvaljujoč zadetku Christiana Eriksena, naši fantje pa so v drugi polovici drugega polčasa povsem nadigrali favorizirane nasprotnike ter po številnih zapravljenih priložnostih z zadetkom Erika Janže prišla do še tretjega remija v svojih štirih tekmah na evropskih prvenstvih.

Slovenci si bomo tekmo zapomnili predvsem po pogumni igri varovancev Matjaža Keka, ki so večji del tekme držali stik z ekipo polno nogometnih zvezdnikov, medtem ko so bili ti na koncu lahko celo srečni, da so z dvoboja odnesli vsaj eno točko.

Andreas Christensen | Avtor: Profimedia Profimedia

Zgodovina pa si bo dvoboj zapomnila predvsem po enem statističnem podatku, saj se je predstava danskega branilca, sicer člana Barcelone Andreasa Christensena, zapisala v anale.

Nekdanji zvezdnik Chelseaja je namreč postal prvi nogometaš v zgodovini evropskih prvenstvev, ki je na eni tekmi imel več kot 75 podaj, a da ni bila niti ena podaja neuspešno zaključena. Christensen je namreč na tekmi žogo podal 89-krat ob 100-odstotni natančnostji.

Ob tem velja še poudariti, da je bil Christensen ob Eriksenu zagotovo najboljši igralec v danski ekipi, potem ko je kar štirikrat izbil žogo iz kazenskega prostora, prestregel dve slovenski podaji in enkrat uspešno posredoval z drsečim startom. Prav tako je dobil vse tri zračne duele in dva od treh po tleh.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice