Šport
3808 ogledov

Romunski junak na slovenski klopi: "O tem sem sanjal od 13. leta dalje!"

Gheorghe Cretu Volleyballworld
Tudi trofejnega trenerja so po zgodovinskem uspehu s Slovenijo prevzela čustva.

Romunski odbojkarski strokovnjak Gheorghe Cretu je leta 2022 prevzel vodenje slovenske moške reprezentance ter z njo spisal številne izjemne uspehe.

Najprej je Slovenijo s četrtim mestom popeljal do njenega največjega uspeha v zgodovini svetovnih prvenstev, jo nato uspešno vodil do četrtfinala lanske lige narodov, preden je Sloveniji priboril še njeno četrto medaljo z največjih tekmovanj z bronom na lanskem evropskem prvenstvu.

Gheorghe Cretu | Avtor: Tadej Mesarič Tadej Mesarič

A vse to je bila le uvertura pred njegovim remek delom. Z izjemnimi nastopi v zadnjih letih ter predvsem vrhunskimi predstavami v letošnji ligi narodov je Slovenijo, ki trenutno zaseda celo četrto mesto na svetovni lestvici, prvič v njeni zgodovini popeljal na olimpijske igre!

Po tekmi z Argentino, ko je Slovenija naposrednega nasprotnika v boju za Pariz odpravila s kar 3:0 in si tako zagotovila svoj prvi nastop na olimpijskih igrah, so tudi uspehov in lovorik vajenega romunskega strokovnjaka prevzela čustva.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

"Gre za enega največjih trenutkov mojega življenja. Sanje so se začele, ko sem bil star 13 let in sem se začel ukvarjati z odbojko. Takrat je romunska reprezentanca na olimpijskih igrah v Moskvi osvojila bronasto medaljo. Od takrat sem ves čas verjel, da mi bo kot športniku ali trenerju tudi meni nekega dne uspelo priti na olimpijske igre," je bil ob izjemnem uspehu čustven trofejni trener, ki je v preteklosti osvojil celo ligo prvakov.

"Nekaj posebnega je, da mi je to uspelo s temi fanti, ki so imeli enake sanje. Leta so sanjali o tem in zdaj imajo priložnost, da s pravo predanostjo celo presežejo te sanje," je zaključil tvorec še ene športne slovenske pravljice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.