Šport
1191 ogledov

Slovenski prvaki v svoje vrste pripeljali dva nadarjena odbojkarja

ACH Volley ACH Volley Ljubljana
Slovenski prvak sklenil sodelovanje z mladima in obetavnima odbojkarjema.

Iz tabora slovenskih državnih prvakov sporočajo, da se ekipi oranžnih zmajev v naslednji sezoni pridružujeta dva mlada in perspektivna slovenska odbojkarja, Žiga Kumer in Jaka Prevorčnik.

Kumer, plod črnuške odbojkarske šole, je v preteklih dveh sezonah uspešno branil barve mariborskega prvoligaša i-Venta, pred tem pa preživel eno sezono v triglavskem Kranju ter prav tako v Hali Tivoli pri ACH Volleyju Ljubljana. 25-letni Ljubljančan, ki igra na poziciji prostega igralca, ni skrival navdušenja ob podpisu sodelovanja s serijskimi državnimi prvaki.

Žiga Kumer | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"Za mano je uspešno obdobje v Mariboru, kljub poškodbam s katerimi sem se srečeval. Sedaj sem pripravljen na nov izziv v karieri, v ljubljanski ACH Volley pa prihajam motiviran in željan dokazovanja. Prepričan sem, da se lahko ob Janiju Kovačiču, ki velja za enega najboljših liberov na svetu, še veliko naučim, zato že komaj čakam, da se vse skupaj začne."

Jaka Prevorčnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana
Tudi levoroki sprejemalec Prevorčnik, mladi up črnuške odbojkarske šole, se bo v nadaljevanju kariere kalil v najuspešnejšem slovenskem odbojkarskem kolektivu. Ob vabilu v oranžne gnezdo 21- letnik ni niti za trenutek pomišljal.

"Vedno mi je bila želja, da bi nekoč oblekel dres ACH Volleyja, ki je z naskokom najboljši odbojkarski klub v Sloveniji. To so bile moje sanje že od majhnih nog in sedaj so se mi sanje uresničile, za kar sem hvaležen vodstvu in trenerskemu štabu za izkazano zaupanje. Mislim, da se lahko ob izkušenih igralcih v naslednji sezoni še veliko naučim in napredujem. Poskusil bom izkoristiti vsako priložnost, ki mi bo ponujena, in pomagal ekipi do zastavljenih ciljev."

Prevorčnik se bo tako na sprejemalskem mestu pridružil Janu Pokeršniku, Klemnu Šenu in Luki Marovtu, ki imajo sklenjeno sodelovanje z državnimi prvaki tudi v naslednji sezoni. ACH Volley Ljubljana tako nadaljuje s poudarkom na delu z mladimi in perspektivnimi slovenskimi odbojkarji, ki bodo v bodoče predstavljali pomemben mozaik v slovenski odbojki.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice