Šport > Košarka
59 ogledov

Drvarič: "Najobetavnejše v Olimpijo"

Union olimpija skupščina 2011 Nik Rovan
Janez Drvarič, najnovejši vodja mladinskih selekcij pri Unionu Olimpiji, nam je razkril, kakšen je njegov načrt za čim več "doma pridelanih" košarkarjev v članskem moštvu.

Včasih nesramno bogati klubi pogosto kažejo, kako je v ekipnih športih veliko enostavneje kupovati, kot pa proizvesti sam. Vsi pa si jasno tega ne morejo privoščiti in Union Olimpija nikakor ne sodi med finančne velikane, zato je klub zakorakal na pot intenzivnejše produkcije lastnih košarkarjev. Da bi načrti stekli čim bolje, so Ljubljančani v Stožice vrnili prekaljenega strokovnjaka Janeza Drvariča, ki je pred leti pri zmajih v podobni vlogi že deloval.

"Sem koordinator mlajših klubskih selekcij, vodja, mentor trenerjev, izmenjujemo izkušnje, pripravljamo delo strokovnega štaba,“ je za zurnal24.si povedal prvi slovenski selektor, ki je nazadnje deloval v Italiji, in najavil še poseben poudarek delu s košarkarji do 16 let: "Zagotoviti moramo, da bodo najobetavnejši igralci prišli v Olimpijo. Omogočiti jim moramo kakovostno delo in igranje. S temi pogoji bo zagotovljen postopen razvoj."

Jan Span | Avtor: KZS/www.alesfevzer.com KZS/www.alesfevzer.com
Olimpija se bo tudi v prihodnje za obetavnimi mladci pod obročem ozirala tudi onkraj meja 20-letne domovine, trenutno pa je v stiku glede določenih igralcev tudi s slovenskimi klubi. "Lahko povem, da je iz Parkljev prišel Luka Kokolj, kadetski reprezentant." Slednji se je marca denimo udeležil uglednega tabora Jordan Brand Classic v Londonu.

Imena največjih talentov v klubu je Drvarič v njihovo dobro raje zamolčal: "Kar nekaj zanimivih fantov je, vendar vam imen še ne želim izdati. Košarkarji se morajo dokazati na igrišču. Znotraj strokovnega štaba jih ocenjujemo, da so perspektivni. Znotraj njihovega dela kot tudi osebnostnega razvoja se lahko zgodi marsikaj. Mnogi obetavni košarkarji so se izgubili. Upam, da bodi ti tudi ustrezne osebnosti in da bodo dosegli vrhunec, ki ga vsi želimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.