Šport > Košarka
95723 ogledov

Hladen tuš za Dragića, Dončiću to ne bo všeč

Goran Dragić Epa
Kje bo kariero nadaljeval zlati slovenski kapetan?

V ameriških medijih se pojavljajo nasprotujoče si informacije glede prihodnosti Gorana Dragića. Slovenec z najdaljšim stažem v ligi NBA je trenutno član Toronto Raptors, kjer je v nasprotju z njegovimi željami pristal po menjavi, v kateri je njegov dolgoletni klub Miami Heat pridobil zvezdnika Kyla Lowryja.

Dragićev prestop je zaznamovala neprijetna afera, saj se je z na videz povsem nedolžno izjavo, da ni preveč navdušen nad selitvijo, saj so njegove ambicije precej višje, močno zameril navijačem kanadskega moštva. Dragić je kot član Miamija v sezoni 2019/2020 prišel vse do finala lige NBA, medtem ko je bil Toronto ob koncu lanskega rednega dela daleč od uvrstitve v končnice.

Dragićeva nadaljnja usoda je trenutno predmet številnih špekulacij in težko preverljivih govoric. Po eni strani se zdi, da je njegov obstanek v Torontu malo verjeten, po drugi pa v ameriških medijih krožijo informacije, da se Raptorji o prestopu niso pripravljeni pogajati.

V Torontu se namreč dobro zavedajo vrednosti 35-letnega branilca, ki velja za enega najbolj izkušenih in zanesljivih košarkarjev v ligi. Ker se s temi kvalitetami uvršča v sam vrh seznama bolj zaželenih igralcev, želijo Kanadčani zanj iztržiti primerno odškodnino, sicer ga bodo rade volje zadržali v kadru.

Luka Dončić in Goran Dragić Dogaja se! Šport Velik premik v sagi o Dragiću! Gogi podpisuje za novo ekipo!

Goran Dragić in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Za pravcato evforijo v Dallasu je v teh dneh poskrbel Jake Fischer iz slovitega Bleacher Reporta, ki je napovedal, da bo Dragić v Teksasu združil moči z Lukom Dončićem. Na žalost se je že dan kasneje izkazalo, da je verodostojnost teh navedb, vsaj za zdaj, pod velikim vprašajem. Poročanje Bleacher Reporta je negiral ESPN-ov Jordan Schultz, ki pravi, da se Toronto in Dragić o morebitnem odkupu pogodbe sploh nista pogovarjala. "V nasprotju z medijskimi poročanji, moji viri pravijo, da Dragić NE BO podpisal za Mavse. Prav tako sem izvedel, da se Raptorji in Dragić o odkupu niso še niti začeli pogovarjati," je zapisal Schultz.

To seveda še ne pomeni, da bo Dallas obupal v lovu na Dragića, ki bi na položaju organizatorje igre lahko pomagal razbremeniti Dončića in doprinesel pomemben košček v mozaik nove ere pod vodstvom trenerja Jasona Kidda. Z Dragićem bi Dallas v slačilnici združil dva glavna akterja slovenske pravljice na EuroBasketu 2017, oba pa bi tako spet imela priložnost delati s srbskim strategom Igorjem Kokoškovim, nekdanjim selektorjem slovenske zlate reprezentance, ki bo v Dallasu deloval kot pomočnik trenerja Kidda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.