Šport > Košarka
4474 ogledov

Izbran pred Dončićem, njegov oče zdaj osmešil klub

Marvin Bagley III. Profimedia
O NBA naboru za leto 2018 je bilo zapisanega in povedanega že mnogo. Zgodba je dobila novo poglavje.

Nabor za najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu smo leta 2018 z velikim veseljem pričakovali Slovenci, saj je bil med najvišje ocenjenimi igralci takrat Luka Dončić. 

Slednji je več kot upravičil tretjo pozicijo, kjer so ga izbrali Atlanta Hawks. Ti so ga z Dallas Mavericks resda takoj zamenjali za Traeja Younga (peti izbor nabora), a to nekdanjega igralca Madrida ni zmotilo na poti do neslutenih višav.

Pred Dončićem sta bila tako izbrana le dva košarkarja. Kot prvi je k Phoenix Suns odšel Deandre Ayton, kot drugega pa so Sacramento Kings v svoje vrste pripeljali Marvina Bagleya III.

Nad kadrovanjem Sacramenta je takrat bdel Vlade Divac in legendarnemu Srbu so vseskozi očitali, da bi v severno Kalifornijo lahko privabil Dončića in tako spreobrnil usodo franšize, ki ji že dolgo ne gre po načrtih. In številni so kot poudarek seveda navedli učinek Bagleya v primerjavi z Dončićem.

Luka Dončić Ustvarja zgodovino Šport Luki je to uspelo že štirinajstič! Prvi zasledovalec: LeBron s šestimi!

V noči na nedeljo so Sacramento Kings gostovali pri Houston Rockets in utrpeli poraz (102:94). Bagley je v 25 minutah zbral 12 točk (5/13 iz igre), devet skokov in dve asistenci. Po tekmi pa je bil aktiven njegov oče.

"Prosim zamenjajte Marvina Bagleya III., takoj! Z ljubeznijo, trener Bagley," je na Twitterju zapisal košarkarjev oče, Marvin Bagley II., sicer srednješolski trener, in tako pozval Kralje, naj njegovega sina pošljejo v drugo franšizo.

"Čivk" je bil hitro izbrisan, a ne dovolj hitro, da ga lokalni poročevalci ne bi zaznali in spravili v širni spletni svet. Dan po tekmi so novinarji košarkarja Sacramenta pozvali k komentarju, a je odklonil.

Sacramento ima po šestih odigranih tekmah na računu tri zmage in tri poraze. Nazadnje so Kings v končnici zaigrali v sezoni 2005/06, ko so izpadli v prvem krogu proti San Antonio Spurs.

Komentarjev 1
  • rospioti 10:32 04.januar 2021.

    www︎.︎Magenot︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

Sorodne novice