Šport > Košarka
5403 ogledov

Košarkar umrl po infarktu

Zeke Upshaw youtube
Še enega športnika je izdalo srce.

Zeke Upshaw, košarkar moštva Grand Rapids Drive v NBA razvojni ligi, se je na sobotni tekmi zgrudil 50 sekund pred koncem dvoboja proti ekipi Long Island Nets. Nezavestnega so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da ja doživel srčni infarkt. Po dveh dneh je izgubil bitko za življenje. Star je bil 26 let. 

"Družini, prijateljem, soigralcem, trenerjem in navijačem se zahvaljujemo za molitve in podporo v teh najtežjih trenutkih," so v klubu sporočili besede Jewel Upshaw, matere nesrečnega košarkarja, ki je umrl v ponedeljek zjutraj. 

Upshaw je na zadnji tekmi dosegel 11 točk in pomagal svoji ekipi, da se je z zmago 101:99 prvič v zgodovini kluba uvrstila v končnico. Univerzitetno košarko je igral na univerzi Illinois State, kjer je prebil tri leta, eno leto pa je nosil tudi dres newyorške univerze Hofstra. Za podružnično ekipo NBA moštva Detroit Pistons je igral zadnji dve leti.

"Drive družina žaluje ob tragični smrti Zeka Upshawa. Bil je topla oseba in izjemen predstavnik naše organizacije na parketu in zunaj njega. Naše misli so z Zekovo družino in prijatelji v teh težkih trenutkih," so na twitterju zapisali pri Grand Rapids Drive.

Bruno Boban Umrl na zelenici Šport Hrvaški nogomet zavit v črno, umrl prvi strelec lige

V zadnjem času so zaradi težav s srcem umrli štirje nogometaši, konec tedna so za igralcem Marsonije tako žalovali na Hrvaškem.

Komentarjev 1
  • chicar 10:06 27.marec 2018.

    Doping kontrola je med tem na minimumu pri ekipnih športih v profi ligah, med tem ko naši igralci na olimpijskih izpadajo zaradi zdravil nujnih za preživetje, saj ne vem ali gre za karmo, ali zgolj grozen cinizem.

Sorodne novice