Šport > Košarka
1441 ogledov

Sloveniji na poti štirje bratje Antetokounmpo

bratje Antetokounmpo Profimedia
Ena favoriziranih evropskih reprezentanc je objavila svoj spisek za naslednje izzive.

Grčija sodi med tradicionalne evropske košarkarske velesile. V bližnje kvalifikacije za svetovno prvenstvo in sledeči EuroBasket bo krenila s sila močno zasedbo.

Na grškem seznamu je dvakratni MVP lige NBA Giannis Antetokounmpo, lani prvak z Milwaukee Bucks. Za mnoge najboljši igralec na svetu pa še zdaleč ne bo edini predstavnik svoje družine v državnem dresu.

Na spisku so namreč tudi njegovi trije bratje: Thanasis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo in Alex Antetokounmpo. Thanasis je Giannisov soigralec pri Bucks, Kostas igra za ASVEL, Alex pa za Raptors 905, razvojno ekipo moštva Toronto Raptors.

Pod vodstvom selektorja Dimitrisa Itudisa bodo Grki v avgustovskem terminu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo igrali proti Srbiji in Belgiji.

Mike Tobey Tokio 2020 "Miha" Šport Tobey podpisal za evropskega velikana, Olimpija z odmevno okrepitvijo

Na EuroBasketu, ki se bo začel 2. septmebra, bo Grčija tekmovanje začela v skupini s Hrvaško, Italijo, Veliko Britanijo, Ukrajino in Estonijo.

Na letošnjem zboru evropskih reprezentanc, kjer bo naslov branila Slovenija z Lukom Dončićem, bo zaigral tudi aktualni MVP lige NBA - Srb Nikola Jokić.

Komentarjev 1
  • Avatar Indiana_Gaby
    Indiana_Gaby 17:25 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Gogle je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

Sorodne novice