Šport > Košarka
6395 ogledov

Porzingisu je prekipelo: "Tako ne morem igrati"

kristaps porzingis Print Screen
Latvijski orjak je odigral odlično tekmo proti Atlanti Hawks, a je njegov nalet prekinil trener Rick Carlisle.

Dallas Mavericks so sinoči prekinilii črno serijo šestih zaporednih porazov in se veselili prve zmage po 23. januarju. Ekipa Luke Dončića, ki je bil s 27 točkami znova najboljši strelec moštva, je s 122:116 premagala Atlanto.

Dallas se je na obračunu z jastrebi osredotočil na njihovega prvega zvezdnika Traeja Younga, ki je bil vseskozi tarča podvajanja.

Young, pred leti Dončićev tekmec za naziv novinec leta, je vpisal le 21 točk, medtem ko se je njegov soigralec John Collins ustavil pri 35.

Napad Dallasa je vodil Dončić s 27 točkami, tri manj pa je dosegel latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis. Čeprav je zadel le enega od šestih poskusov za tri točke (16%), je bil pri metu iz igre 50-odstoten (10/20).

Porzingis, ki se vrača po poškodbi kolena, je na parketu preživel 34 minut in pol, tri minute manj od Dončića, vendar s svojo minutažo ni bil zadovoljen.

To potrjuje njegova reakcija v zadnji četrtini tekme, ko ga je trener Rick Carlisle pri vodstvu njegove ekipe potegnil na klop.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Porzingis je postopal ob robu igrišča, nato pa nenadoma jezno udaril po plastenki, ki je poletela naravnost proti klopi, a so se člani Dallasove organizacije uspeli pravočasno skloniti.

"Želim si, da bi na parketu ostal dlje časa, še posebej v prvi četrtini. S trenerjem se pogovarjava o tem. Bomo videli, kako bo. Danes sem nekajkrat ujel dober ritem. Tudi igralci so me večkrat lepo našli. Z razdalje nisem bil preveč natančen, sem pa zadel eno pomembno trojko. Vesel sem zmage," je povedal 25-letnik.

Čeprav se zaveda, da ga trener želi zgolj obvarovati pred poškodbami, se z njegovo strategijo ne strinja. "Bolje je zame, če odigram celo prvo četrtino in pridem v ritem. Še posebej zdaj, ko se vračam po poškodbi. Težko je ujeti ritem, če igraš po štiri, pet minut v kosu. Vem, da mi vsi želijo samo najboljše, vendar sem košarkar, ki si želi igrati 48 minut."

Watch Porzingis after Carlisle pulls him in the 4th 👀 from r/Mavericks

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice