Šport > Košarka
3956 ogledov

Resnično nor večer Luke Dončića

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so tokrat odpihnili Portland. Tekma se je končala z zmago Mavericks za 40 točk.

Dallas se je drugič v treh dneh pomeril s Portlandom. Ta je kljub odlični predstavi Luke Dončića (38 točk, 9 skokov, 9 asistenc) dobil prvi obračun.

Tudi tokrat so gostitelji boljše odprli tekmo, po petih minutah igre so vodili s 16:9. Damian Lillard in CJ McCollum sta bila razigrana že v prvi polovici četrtine, na drugi strani je bil Luka, ki je dosegel šest od prvih devet točk Dallasa, brez prave pomoči. Kljub temu je Rick Carlisle Slovenca zdaj že po običaju kot prvega od članov prve peterke potegnil na klop.

Njegovi soigralci so nato nekoliko zmanjšali razliko, slovenski zvezdnik pa je takoj po vrnitvi na parket zadel trojko za 22:23. Kasneje je z novim metom za tri točke znova poskrbel le za točko zaostanka gostov, enako pa bi lahko storil tudi v zadnjem napadu v prvi četrtini, ko pa je njegov met zaustavil obroč. Portland je tako po prvih 12 minutah vodil s 30:27.

Dončić je še naprej zadeval, predvsem po njegovi zaslugi pa so Mavericks tako povedli za točko. Luka je po dobrih treh minutah druge četrtine že bil pri 19 doseženih točkah, vsi njegovi soigralci so jih skupno dosegli prav toliko za 38:37. V naslednjih napadih sta se ekipi menjali v vodstvu, po izidu 44:44 pa je gostom uspelo doseči sedem zaporednih točk.

Razlika se je ob koncu prvega polčasa še povečala, po Dončićevi četrti trojki iz prav toliko poizkusov je znašala že +13. Tik pred piskom sirene bi prednost Dallasa lahko povišal še novopečeni očka Dorian Finney-Smith, ki je zaradi rojstva otroka izpustil zadnji tekmi, a ni zadel neoviranega meta za tri točke. Gostje so ob polčasu vodili s 65:54. Dončić je z metom iz igre 9/14 zbral 24 točk, štiri skoke in dve asistenci.

Dallas je fenomenalno odprl tretjo četrtino. Najprej je pet točk zaporedoma dosegel Maxi Kleber, nato pa je dve trojki dodal še Dončić. Ta je bil tako še vedno pri stoodstotnem metu izza črte (6/6). Z delnim izidom 11:0 je zasedba iz Teksasa povedla za 22 točk.

Tudi minuta odmora domačih ni prekinila naleta, Portland več kot pet minut in pol v drugem polčasu ni dosegel točke, razlika je narasla na +30. Vmes je Luka zadel še sedmi in osmi met za tri točke, z osmo trojko je tudi izenačil svoj rekord po doseženih metih izza črte na posamični tekmi. Kasneje je bil neuspešen ob svojem devetem poizkusu. Četrtina se je končal z izidom 103:69 v korist Dallasa, Dončić je zbral 37 točk (met iz igre 13/19, trojke 8/9), 7 skokov, 4 asistence. 

Visoka prednost je pomenila, da se najboljši igralec Dallasa v zadnji četrtini ne bo več vrnili na parket. Tudi pri Portlandu so že vrgli puško v koruzo. Sledil je dvoboj rezervistov, ki so ga prav tako dobili gostujoči igralci. Na koncu so Mavs zmagali s kar 132:92.

Ob izjemnem Dončiću je 21 točk dosegel Josh Richardson, še štirje košarkarji so pri Dallasu presegli mejo desetih točk. Lillard, s povprečjem 30.6 točke na tekmo drugi strelec lige, se je tokrat ustavil pri 19 točkah (0/7 met za tri točke).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice