Šport > Košarka
3428 ogledov

Se obeta nov škandal? Roka košarkarja končala tam, kjer ne bi smela

Print Screen
Po tekmi elitne španske košarkarske lige je na svetovnem spletu močno odmevala nepremišljena poteza košarkarja Barcelone Daria Brizuele.

Nenavaden pripetljaj je zaznamoval tekmo španske košarkarske lige ACB, na kateri je Barcelona po hudem boju premagala Tenerife (95:91).

Po zmagi katalonskega kluba, ki tudi po treh krogih ostaja neporažen, se je v središču pozornosti znašel branilec Barcelone Dario Brizuela

29-letni španski reprezentant, osvajalec zlatega odličja na EuroBasketu 2022, je poskrbel za incident v zdanji četrtini, ko je po eni izmed akcij, v kateri mu je bila dosojena osebna napaka, sodnico Jasmine Alcaraz potrepljal po zadnjici.

Medtem ko je košarkar odločno oporekal sodniški odločitvi, je delivko pravice povsem avtomatsko z roko udaril po zadnji plati.

 | Avtor: X X

Njegova poteza skoraj zagotovo ni bila zlonamerna, nenazadnje gre za zelo pogost pojav na košarkarskih tekmah med pripadniki istega spola, razlika je bila le v tem, da je imela Brizuela tokrat opravka z žensko, zaradi česar so gledalci celoten dogodek videli v nekoliko drugačni luči.

"Brizuela je novi Rubiales," je na škandal, kateremu smo bili priča po koncu ženskega nogometnega svetovnega prvenstva, kjer je nekdanji predsednik španske nogometne zveze Luis Rubiales na usta poljubil špansko nogometašico proti njeni volji, spomnil nek uporabnik omrežja X.

"Čez dva tedna bo obtožen spolnega nadlegovanja," je meni drugi. "Ali je to nešportno? Mislim, da ja," je zapisal tretji, četrti pa je dodal: "To je bil refleks."

Da je španskega košarkarja zgolj zaneslo, je očitno menila tudi sodnica, ki ga za njegov 'prekršek' ni kaznovala. "Brizuela se je pravkar dotaknil zadnjice Jasmine Alcaraz. In ostal nekaznovan," je še moč prebrati na družbenih omrežjih, kjer je posnetek hitro postal viralen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • mojsterjaka 10:18 14.oktober 2024.

    Škandal brez primere! NOT

  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:10 14.oktober 2024.

    Kot piše že v prispevku takšne poteze košarkarjev niso ravno redke, tu je razlika le, da je tokrat tekmo sodila tudi ženska. Torej, če se komu zdi ta nekako podzavestna poteza španskega košarkarja sporna, je potem lahko sporno tudi to, ...prikaži več da na moških tekmah sodijo ženske in obratno...

Sorodne novice