Šport > Košarka
219 ogledov

Po vzoru slovenske reprezentance: Noro, v kaj je Luka prisilil novince

Luka Dončić Twitter
Luka Dončić je po vzoru slovenske košarkarske reprezentance zahteval, da se krsti novince v moštvu Dallasa.

Dallas je zajela košarkarska mrzlica! Potem ko so v pripravah na novo sezono opravili trening kamp v Las Vegasu, so se košarkarji Dallas Mavericks v okviru tako imenovanega Fan Jama pred začetkom sezone prvič predstavili domačim navijačem.

Košarkarski navdušenci so tako prvič po najuspešnejši sezoni po šampionskem letu 2011 lahko počastili svoje ljubljence, ki so se lani prebili vse do velikega finala lige NBA, prav tako pa so lahko pozdravili številne nove okrepitve, s katerimi bi moralo biti moštvo letos še močnejše.

Manjkal seveda ni niti naš Luka Dončić, pa čeprav bo zaradi lažje poškodbe izpustil prvo pripravljalno tekmo, ki jo bodo Dallas Mavericks odigrali v noči na torek. Tokrat je imel namreč vlogo enega izmed trenerjev, ko so se Mavericki razdelili v dva tabora in odigrali medsebojno tekmo.

A če mu morda še manjka nekaj izkušenj v vlogi trenerja, pa je v vlogi pravega kapetana poskrbel, da se ob uradnem sprejemu v moštvo primerno krsti novince v ligi NBA.

Po vzoru slovenske košarkarske reprezentance je novince tako pričakala naloga, da na prvi domači tekmi, pred nabito polno dvorano, v roke vzamejo mikrofon in nekaj zapojejo.

Morda ni bilo tako zabavno (vsaj Luka ni bil videti pretirano impresioniran), kot je bilo v primerih, ko so se naturalizirani Američani v dresu slovenske reprezentance mučili s petjem v slovenščini, a je šlo vsekakor za simpatičen vložek, ki kaže na to, kako dobra kemija vlada znotraj moštva pred začetkom nove sezone.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice