Šport > Košarka
2092 ogledov

Dončić se je obrnil na prvega moža lige, želi igrati v Sloveniji

adam silver Epa
Košarkarska zvezdnika si želita zaigrati pred domačimi navijači.

Komisar lige NBA Adam Silver je razkril, da si NBA zvezdnika Luka Dončić in Nikola Jokić želita v svoji domovini pripeljati NBA spektakel. Rada bi namreč zaigrala pred svojimi navijači.

"Rad bi omenil, da sta se Nikola in Luka pozanimala, če bi NBA prišla v Srbijo in Slovenijo," je na srečanju z mediji pred pripravljalno tekmo med Boston Celtics in Denver Nuggets, prvaka zadnjih dveh sezon se merita v Abu Dabiju, dejal prvi mož NBA lige. Pri Mozzart Sport so še zapisali, da bi se organizacija takšnega dogodka srečala s številnimi izzivi.

"To je težek projekt, saj je zanj potrebno nameniti veliko virov, povedano pošteno, nima pravega finančnega smisla, če bi šlo le za enkratni dogodek. To deluje v mestih kot so Mexico City, Pariz in Abu Dabi, saj gre za dolgoročne iniciative," je razložil Silver, ki sicer spoštuje strast navijačev v Evropi. 

Dončić Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Resnično cenim predanost navijačev v Srbiji, Sloveniji in Grčiji ter tudi trud igralcev kot so Jokić, Antetokounmpo in Dončić, da bi pripeljali NBA tekme v svoje domovine. Vendar ne gre za lahek organizacijski zalogaj. O tem bomo v prihodnosti še naprej razmišljali, čeprav se strošek organizacije takšnih prireditev povečuje iz leta v leto. Rad bi našel način, da počastimo te izjemne igralce," je zaključil komisar lige NBA.

Komentarjev 1
  • Ender3 20:49 04.oktober 2024.

    Ne gre, ne gre žurnalovcem brez Dončića..

Sorodne novice