Šport > Košarka
1515 ogledov

Noro, kaj je po odhodu iz NBA o Luki izjavil njegov "največji sovražnik"

Luka Dončić in Patrick Beverley Profimedia
Lukov dolgoletni sovražnik je po selitvi v evropsko košarko priznal, da verjame, da bo njegov veliki rival porušil številne NBA rekorde.

Ko je Luka Dončić prišel v ligo NBA, je nemudoma preobrazil v zadnjih letih povsem zbledelo franšizo Dallas Mavericks in iz nje nemudoma naredil ekipo, na katero je treba pošteno računati. Že v svoji četrti sezoni je Mavericke pripeljal vse do konferenčnega finala, medtem ko je pred tem dve leti zapored zanj po pravih epskih bitkah bila usodna zvezdniška ekipa Los Angeles Clippers.

V tistem času se je razvilo izjemno rivalstvo med obema ekipama, poleg Dončića pa je bil eden glavnih akterjev celotne sage "gobezdavi" zvezdnik Patrick Beverley, ki je s svojo fizično obrambo, nešportnimi potezami in opletajočim se jezikom skrbel, da sta bili seriji še posebej vroči.

Luka Dončić in Patrick Beverley | Avtor: Profimedia Profimedia

Beverley, ki je celotno kariero znan, da zna nasprotnim zvezdnikom zlesti pod kožo, je imel na igrišču številne obračune z Dončićem, in čeprav velja za izvrstnega obrambnega igralca, ga je Luka nemalokrat osmešil. Kar je Beverleya še bolj podžgalo, da je igral še bolj fizično ter še bolj vrtel svoj jezik. Luka pa mu seveda ni ostal dolžan. 

Trikratni član idealnih obrambnih peterk lige je nato poleti 2021 zamenjal ekipo in njegovi obračuni z Luko so bili še naprej izjemno fizični, a se je njuno rivalstvo počasi ohladilo, saj se stara sovražnika več nista več srečavala v končnici. Beverley pa je v svojih izjavah celo priznal, da je bilo vse skupaj samo del službe, da je bila njegova naloga, da pokriva Dončića in ga poizkuša vreči iz tira. Hkrati pa je bil vedno poln hvale na račun svojega mladega nasprotnika, katerega je označil celo za najboljšega igralca, katerega je kdaj pokrival.

Čeprav je na igrišču morda izgledalo drugače, med Luko in Beverleyem nikoli ni vladalo nobeno sovraštvo, pač pa tisto pravo tekmovalno rivalstvo, katerega je bilo pravo veselje gledati. Toda dnevi njunih izjemnih dvobojev so se zdaj uradno končali, saj je Beverley pri 36 letih zapustil ligo NBA ter se odločil preizkusiti v evropski košarki, potem ko je pred letošnjo sezono oblekel dres Hapoela Tel Aviv.

A po svojem odhodu iz najmočnejše lige na svetu se je še enkrat ozrl na nemogočo nalogo, ki jo je v ligi NBA predstavljalo pokrivanje Luke. "Višji je od dveh metrov. V obrambi nanj preprosto ne morete poslati klasične enice, ker bo premajhna zanj. Nanj ne morete poslati klasične dvojke, ker bo še vedno premajhna zanj. Nanj ne morete poslati trojke, kajti pri prevzemanju ga bo morala zdaj prevzeti petka in potem bo preprosto ves dan napadal vašega centra ..." se je Beverley ozrl na to, kako je nasprotnim ekipam nemogoče pokrivati vsestranskega Dončića.

Obenem je še poudaril, da je prepričan, da bo Luka, če mu bo le zdravje dopuščalo, porušil številne rekorde. "Nedvomno bo porušil številne rekorde. Seveda, če bo zdrav, in odvisno tudi od dolžine njegove kariere. Toda ob trenutni brzini bo nedvomno porušil številne rekorde," je še temo svojega večnega nasprotnika iz lige NBA zaključil v svojem podkastu The Pat Bev Pod.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice