Šport > Košarka
5724 ogledov

Slovenci zaostajali, ukradli žogo in zadeli za polfinale EP

košarkarska reprezentanca do 20 let youtube
Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let bo zaigrala v polfinalu.

Slovenska reprezentanca se je na evropskem prvenstvu do 20 let prebila v polfinale. V četrtfinalu se je pomerila z gostiteljico prvenstva Poljsko in jo po napeti končnici premagala z izidom 73:72.

Slovenci so se v zadnje pol minute dvoboja podali s tremi točkami zaostanka, a je nato Urban Klavžar, ki je v preteklosti že branil barve članske izbrane vrste, zadel dva prosta meta. Ostalo je še 20 sekund. 

Po minuti odmora so Poljaki izvajali žogo izpod svojega koša, a je Gašper Kočevar ukradel žogo in jo potisnil do Matije Samarja, ki je zadel za točko prednosti. Poljska je krenila v zadnji napad, najprej zgrešila met za tri točke, dobila skok, a ji ni uspelo zadeti tudi iz druge akcije. Do žoge je prišel Arne Osojnik, nad njim je bil 0,8 sekunde pred koncem storjen prekršek. 

Osojnik je zgrešil prvi prosti met, nato namerno še drugega, Poljakom pa met izpod svojega koša seveda ni uspel. Slovenija se je lahko veselila napredovanja.

Izbranci trenerja Petra Markovinoviča so sicer odlično odprli tekmo in prvo četrtino dobili s 27:15. A nato so Poljaki zaigrali boljše in nižali razliko, v zadnjo četrtino pa so se že podali s prednostjo 53:50. Nato so izenačen boj le dobili mladi slovenski košarkarji.

Klavžar je dosegel 17 točk, Samar 10, enako tudi Kočevar, ki je k temu dodal še devet skokov, dve blokadi in ključno ukradeno žogo. Pri Sloveniji zaradi poškodbe sicer ni zaigral Sergej Macura, sicer eden ključnih mož te ekipe.

Tekmo si lahko ogledate spodaj:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.