Šport > Košarka
857 ogledov

Tako se bo NBA poklonila umrlemu Kobeju Bryantu

Adam Silver Profimedia
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu bodo eno od nagrad poimenovali po preminulem zvezdniku.

Komisar severnoameriške košarkarske lige NBA Adam Silver je na novinarski konferenci v Chicagu oznanil, da bo odslej nagrada za najkoristnejšega košarkarja osrednjega dogodka vikenda All-Star poimenovana po tragično preminulem zvezdniku lige, Kobeju Bryantu.

Derrick Jones Jr. Video Šport Kontroverzen All-Star večer, občinstvo žvižgalo

"Nihče ne pooseblja te nagrade bolj kot Kobe Bryant," je ob tem dejal prvi mož lige. S tem se bodo v Chicagu še dodatno poklonili nekdanjemu zvezdniku LA Lakers, ki je 26. januarja umrl v helikopterski nesreči v bližini Calabasasa v okolici Los Angelesa.

Bryant je na tekmi zvezd nastopil kar 18-krat, najkoristnejši igralec tekme pa je bil v letih 2002, 2007, 2009 in 2011, s čimer je na večni lestvici izenačen z Bobom Pettitom.

Moštvo Giannisa Antetokounmpa (Milwaukee), bo na osrednjem dogodku, ki se bo začel v noči na ponedeljek ob 2. uri, nosilo drese s številko 24 v Bryantovo čast.

Ekipa, ki jo je izbral LeBron James (LA Lakers) in v kateri bo zaigral tudi Luka Dončić (Dallas), pa bo nosila drese s številko 2, s katero je v osnovni šoli ter v moštvu svojega očeta igrala hčerka nekdanjega zvezdnika Gianna Bryant, ki je bila ob še sedmerici prav tako žrtev tragične helikopterske nesreče.

young dončić Vrhunec tekme Šport Young razkril ozadje: "Dončića sem izzval, naj vrže, če upa!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice