Šport > Košarka
8 ogledov

Zlati met za tri točke Allena

boston_action_main Žurnal24 main
Na igriščih košarkarske lige NBA je bilo odigranih deset tekem. Za nas najbolj zanimivo srečanje je bilo v Charlotti, kjer je gostoval Boston. Primož Brezec se je izkazal s sedmimi točkami, junak je Ray Allen.
 

Liga NBA

New York : Chicago 85:78
Cleveland : Toronto 111:108
Orlando : Miami 120:99
Charlotte : Boston 95:96
Philadelphia : Golden State 98:100
Memphis : Washington 124:118
Minnesota : Atlanta 87:94
Houston : Denver 109:81
Milwaukee : Dallas 97:95
LA Clippers : New Orleans 89:98

Ray Allen je z metom za tri točke v zadnjih sekundah tekme priigral še 11. zmago Boston Celticsov v tej sezoni. Bilo je 96:95. Potem ko je podajo Jasona Richardsona prestregel Eddie House , je žoga prišla do izkušenega 32-letnega košarkarja, ta pa je s svojo edino trojko postal junak dvoboja. Pred tem je zgrešil kar 11 od 14 poskusov iz igre, a v odločilnem trenutku se mu roka ni zatresla. "Trenutek, ko se je Eddie dotaknil žoge, se je zdelo, kot da čas teče v počasnem posnetku. Žoga je priletela do mene, ostalo je zgodovina," je bil po tekmi navdušen Allen (14 točk). "Ahhhhhhh," pa je bil krik Paula Piercea , potem ko si je še enkrat ogledal zadnjo akcijo. "Neverjetno, resnično neverjetno." Pierce in Kevin Garnett sta odigrala še eno sijajno srečanje. Oba sta dosegla po 23 točk, Garnett je k temu dosežku dodal še 11 skokov in pet podaj.

LeBron James (številka 23) je dobil interni dvoboj s Chrisom Boshem (številka 4). Zvezdnik Clevelanda se je izkazal s 15. trojnim dvojčkom v karieri. © Action Images

 
Primož Brezec je tekmo v razprodani dvorani (prvič v tej sezoni) začel v prvi peterki. Pred več kot 19.000 gledalci se je Sežančan v skoraj 26 minutah izkazal s sedmimi točkami in štirimi skoki. Najboljši v vrstah Charlotte , ki je nastopila brez poškodovanega prvega strelca Geralda Wallacea , je bil že omenjeni Richardson s 25 točkami. Boston je v naletu. To je bila tretja zmaga zapored nekdanjih prvakov lige NBA, ki so ta hip najboljša ekipa v tem tekmovanju.

Toronto Raptorsi , za katere poškodovani Rašo Nesterovič tudi tokrat ni igral, je na gostovanju pri Clevelandu izgubil s 108:111. To je bil obračun dveh zvezdnikov, Chrisa Bosha na eni strani in pri Konjenikih LeBrona Jamesa . Interni dvoboj je dobil slednji, ki je v svojo statistiko vpisal že 15. trojni dvojček v karieri. K sedmi zmagi Clevelanda je prispeval 37 točk in po 12 skokov ter podaj. Tako tudi Boshevih 41 točk ni pomagalo gostom. James se je s tem odličnim dosežkom še utrdil na vrhu lestvice najboljših strelcev. V povprečju dosega skoraj 31 točk na tekmo, drugi je igralec LA Lakersov Kobe Bryant s 27 točkami, na tretjem mestu je član Denverja Carmelo Anthony s skoraj 26 točkami na srečanje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.