Šport
83 ogledov

Le še zmago oddaljeni od prvega naslova v zgodovini

Florida Panthers Twitter
Florida Panthers so le še zmago oddaljeni od prvega naslova lige NHL

Hokejisti Florida Panthers so v tretji tekmi finala severnoameriške lige NHL s 4:3 v gosteh ugnali Edmonton Oilers. Panterji so tako v seriji na štiri zmage povedli s 3:0 in so le še zmago oddaljeni od zgodovinskega prvega naslova te ekipe v Stanleyjevem pokalu.

Aleksander Barkov in Sam Reinhart sta pri Floridi dosegla po gol in podajo, Sergej Bobrovski pa je z 32 obrambami poskrbel, da so panterji ob koncu dvoboja zadržali prednost nad naftarji.

Florida si lahko naslov priigra že v noči iz sobote na nedeljo po slovenskem času, tudi četrta tekma bo v Edmontonu. Vseeno Floridčane v Kanadi kljub prednosti ne čaka najlažja naloga, proti njim je tudi zgodovina, saj se nobeno finale Stanleyjevega pokala ni končalo s 4:0 od leta 1998 naprej.

A precej težje telo zdaj čaka Edmonton, ki želi postati prva kanadska ekipa, ki bi osvojila pokal po Montreal Canadiens leta 1993. Naftarji potrebujejo štiri zaporedne zmage. Zgolj štiri ekipe pa so se do zdaj v zgodovini vrnile po zaostanku 0:3 in zmagale v seriji končnice. Le eni ekipi, Toronto Maple Leafs proti Detroitu leta 1942, je to uspelo v finalu.

Za panterje, sicer dvakratne zaporedne prvake vzhodne konference, sta sinoči zadela še Vladimir Tarasenko in Sam Bennett. Pri Edmontonu je Connor McDavid vpisal dve podaji, pod strelce so se podpisali Warren Foegele, Philip Broberg in Ryan McLeod. Stuart Skinner je zbral 19 obramb, medtem ko je Leon Draisaitl še tretjo zaporedno tekmo ostal brez točke.

Edmonton je tudi tokrat v treh poskusih v igri z igralcem več na ledu ostal brez doseženega gola. V finalni seriji tako ostajajo brez gola, ko imajo na voljo "power play", neuspešni so bili desetkrat.

Florido je sicer v vodstvo ob koncu prve tretjine popeljal Reinhart, hitro v začetku druge pa je izid poravnal Foegele. Panterji so si prednost treh golov priigrali v vsega dobrih šestih minutah sredi druge tretjine. Tarasenko je zadel za 2:1, za 3:1 je bil po napaki domačih natančen Bennett, na 4:1 pa je povišal Barkov.

Broberg je znižal na 2:4 v sedmi minuti sklepne tretjine, po golu McLeoda pa so se naftarji približali na 3:4 dobrih pet minut pred koncem. Slednji je imel minuto zatem novo priložnost, a se je Bobrovski izkazal, tudi do konca pa Edmonton ni uspel več zadeti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 11:02 14.junij 2024.

    Koga to zanima, naj si sam poišče..