Šport > Moto športi
424 ogledov

Gajser izgubil pomembne točke proti neposrednima tekmecema

Tim Gajser Profimedia
Herlingsu prva vožnja Loketa, Gajser tretji.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je osvojil tretje mesto v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v češkem Loketu. Premagala sta ga Nizozemec Jeffrey Herlings in svetovni prvak Španec Jorge Prado.

Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah trinajste dirke sezone, s čimer je začasno prednost v SP povečal na 35 točk. Danes pa je v primerjavi s tekmecema za vrh seštevka elitnega razreda MXGP nekaj malega izgubil, a je razlika še vedno več kot 30 točk (Gajser 638, Prado 605).

Prva vožnja ni postregla s posebej razburljivim dogajanjem, Gajser je bil sprva četrti, a je nato kmalu prišel do tretjega mesta, kjer je tudi ostal, saj sta bila tekmeca pred njim dovolj zanesljiva.

Drugi slovenski predstavnik v razredu MXGP Jan Pancar, ki je bil v kvalifikacijah 15., je v prvi vožnji po dobrem startu nekaj mest izgubil, vožnjo pa je končal na 14. mestu, tako da ima po polovici dirke v seštevku SP 167 točk in je ostal na 15. mestu.

V razredu MX2 je na Češkem tudi slovenski predstavnik Jaka Peklaj, ki sicer ne tekmuje na vseh dirkah sezone. V kvalifikacijah je bil 29., danes pa v uvodni vožnji ni startal.

Druga vožnja v razredu MXGP bo v Loketu na vrsti ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.