Šport > Moto športi
150 ogledov

Gajser najboljši v Švici in z večjo prednostjo v SP

Tim Gajser Profimedia
Gajser zmagovalec v Švici, prednost v SP zdaj 18 točk.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v švicarskem Fraunefeldu, potem ko je zmagal v prvi in drugi vožnji. Njegov najbližji zasledovalec v SP, Španec Jorge Prado, je bil na koncu tretji. Zdaj ima Gajser 18 točk naskoka. Drugi slovenski dirkač Jan Pancar je bil 15.

Z novimi 50 točkami je Gajser povečal naskok v seštevku sezone, zdaj jih ima 860, Prado pa 842.

Gajserjeva prednost v SP se je zadnje tedne topila, a je ta padec zdaj ustavil. Po sobotnih kvalifikacijah je Prado prišel še na točko bližje, le na -8. Španec je kvalifikacije dobil, Gajser je bil drugi.

Danes je na startu prve vožnje Slovenec sicer začel zadržano, na četrtem mestu, a je v le pol kroga prišel mimo treh tekmecev, ki so bili pred njim. Do konca vožnje je zgolj nadziral nasprotnike in zanesljivo vozil na prvem mestu. Drugi je bil Nizozemec Jeffrey Herlings, tretji pa Prado.

V drugi vožnji je Gajser prav tako slabše startal, bil četrti, a se je potem vračal. Sredi dirke je prehitel Romaina Febvra za drugo mesto, potem pa v 12. krogu še Prada za vodstvo, ki ga do konca dirke ni več spustil iz rok.

S polnim izkupičkom 50 točk je slavil pred Herlingsom (44), Prado je bil tretji (40).

"Super dirka. Motor je bil izjemen, vse se je izšlo po načrtih. Starta nista bila najboljša, a v nadaljevanju je bilo veliko linij, po katerih se je dalo prehitevati, lahko sem izbiral prave," je po dirki za prireditelje dejal zmagovalec Gajser.

"Zavedam se, da na zadnjih dirkah na mivki nisem bil najboljši in sem izgubil nekaj točk, a zdaj se je vse vrnilo," je še dodal Gajser.

Pancar je v sobotnih kvalifikacijah imel tehnične težave in jih je končal šele kot 35. A v prvi vožnji je startal zelo dobro in se takoj prebil na rob deseterice, pozneje pa vozil na devetem in desetem mestu, kar je bila tudi njegova končna uvrstitev prve vožnje. V drugi je bil slabši, jo predčasno končal na 29. mestu, skupno pa na dirki iztržil 15. mesto. V SP je zdaj 14. z 218 točkami.

Naslednja dirka bo v turškem Afyonkarahisarju čez dva tedna. Do konca sezone so ostale še tri dirke, poleg te v Turčiji še na Kitajskem in v Cozarju v Španiji.

V okviru spremljevalnega programa so v Švici vozili tudi dirke evropskega prvenstva. V razredu EMX 125 se je preizkusil tudi mladi slovenski dirkač Miha Vrh. Zaradi velikega števila voznikov so kvalifikacije izvedli v dveh skupinah, Vrh pa je bil za sekundo prekratek za uvrstitev na dirko. To je sicer dobil Italijan Nicolo Alvisi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice