Šport > Moto športi
352 ogledov

Španec rahlo povečal prednost v skupnem seštevku

Jorge Martin Profimedia
Martin s sprintersko zmago v Nemčiji rahlo povečal naskok v SP.

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati), vodilni v seštevku sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu, je zmagovalec sprinterske dirke razreda motoGP na nemškem Sachsenringu. Njegov najbližji zasledovalec, svetovni prvak Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je bil tokrat tretji.

Takšen razplet pomeni, da je Martin spet nekoliko povečal naskok v SP. Pred dogajanjem na Sachsenrigu je prednost znašala le deset točk, zdaj Bagnaia zaostaja za 15 (212-197). Že precej daleč zadaj je nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Gresini Ducati) s 146.

Martin je dobil že dopoldanske kvalifikacije, a sprinterske dirke ni najbolje začel. Iz druge vrste oziroma s četrtega startnega mesta ga je prehitel Bagnaia, pred njim pa je bil tudi Portugalec Miguel Oliveira (Aprilia Trackhouse).

A že v drugem krogu se je Martin prebil na drugo mesto, v tretjem pa napadel še Bagnaio; prvič neuspešno, že pol kroga pozneje pa je smuknil mimo Italijana in potem v vodstvu ostal do konca.

Jorge Martin | Avtor: Profimedia Profimedia

Na prvih treh mestih se vrstni red ni spreminjal, Martin je bil varen pred Oliveiro, ta pa pred Bagnaio, ki je imel več dela, da je ostal na tretjem mestu pred moštvenim sotekmovalcem Eneo Bastianinijem, kot pa da bi skušal napasti drugo.

Iz ozadja pa se je prebijal Marc Marquez, ki je bil v kvalifikacijah šele 13., a je nato prav v zadnjem zavoju za skok na šesto mesto še prehitel rojaka Mavericka Vinalesa (Aprilia). Ta je v kvalifikacijah ob koncu sicer grdo padel, a vseeno nastopil na dirki.

"Bila je težka dirka za vse, proga je nenavadna, pa še veter nas je motil. Zadovoljen sem z današnjim delom, upam, da bomo to ponovili tudi jutri," je za organizatorje dirke dejal Martin, ki je tretjič v sezoni dobil sprint.

V nedeljo se bo klasična preizkušnja začela ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice