Šport > Moto športi
23 ogledov

Spet težave s pnevmatikami

pirelli pnevmatike Reuters
V Spa-Francorchampsu so se v petek spet ponovile težave s pnevmatikami, ki so povzročale preglavice že na VN Velike Britanije.

Potem ko so nedavno v svetovnem prvenstvu formule 1 zaradi težav s pnevmatikami na dirki v Silverstonu na hitro spremenili varnostne predpise in proizvajalcu Pirelliju naložili izdelavo varnejših gum, so se težave, kot kaže, ponovile. Na treningu v Belgiji sta namreč danes popustili dve pnevmatiki.

Ena počila Vettlu, druga Alonsu

Ena na dirkalniku svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, Nemec je moral zaradi tega predčasno končati drugi trening, druga pa na bolidu Fernanda Alonsa. Vodja Pirellija na dirki v Belgiji Paul Hembery je pojasnil, da so na slednji našli dve luknji na površini, ki je v stiku s tlemi, pri Vettlu pa naj bi poškodbo povzročil del dirkalnika.

Pirelli je po dirki v Silverstonu, ko je kar štiri pnevmatike na različnih dirkalnikih zaradi prevelikih obremenitev razneslo med vožnjo, pripravil nove različice gum, ki so jih uspešno preizkusili na dirki na Madžarskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.