Šport > Moto športi
131 ogledov

Zamenjava v vodstvu skupnega seštevka

Enea Bastianini Profimedia
Bastianini dobil še klasično dirko v Silverstonu, Martin končal pred Bagnaio in prevzel skupno vodstvo.

Italijan Enea Bastianini (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega motociklističnega prvenstva v britanskem Silverstonu. V elitnem razredu motoGP je premagal novega vodilnega v seštevku sezone, Španca Jorgeja Martina (Pramac Ducati), tretji je bil branilec naslova Italijan Francesco Bagnaia (Ducati). Bastianini je tako v Silverstonu dosegel dvojček zmag, saj je bil najboljši tudi v sobotni sprinterski preizkušnji.

Martin se je po polovici današnje dirke prebil v vodstvo mimo Bagnaie. Kazalo je, da bosta vodilna v SP med seboj obračunala za zmago, a je nato iz ozadja napadel Bastianini. Najprej je prehitel moštvenega sotekmovalca, dva kroga pred koncem pa po napaki Martina pri zaviranju še Španca.

Razplet današnje dirke je pomešal vrstni red na vrhu SP, a sta kandidata za naslov povsem skupaj. Martin ima zdaj 241 točk, Bagnaia, ki v veliki Britaniji ni bil najbolj uspešen, saj je v soboto padel, pa je po novem drugi z 238.

Naslednja dirka bo v avstrijskem Spielbergu 18. avgusta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.