Šport > Moto športi
3433 ogledov

Zvezdnik formule 1 razkril: "Odvisen sem od ..."

Valtteri Bottas Epa
Dolgoletni dirkač formule 1 Valtteri Bottas med drugim tudi o svoji prihodnosti in veliki ljubezni do kolesarstva.

Finski dirkač Valteri Bottas (34), dolgoletni član elitnega prvenstva F1, ni samo velik ljubitelj bencinskih hlapov, temveč se vse bolj navdušuje tudi nad kolesarstvom. Nekdanji član Mercedesa, ki je karieri dobil deset dirk za veliko nagrado, je v intervjuju za nemški Sports Illustrated priznal, da je kolesarstvo postalo njegova nova odvisnost. 

Še zlasti mu ugaja, ker lahko med kolesarjenjem pride v stik s svojimi mislimi, kar ob vsesplošnemu vrvežu in hrupu, ki sta nepogrešljiv del dogajanja v paddocku F1, ni tako enostavno storiti.

Bottas se s kolesarstvom ne ukvarja samo rekreativno, temveč aktivno posega tudi na tekmovalno področje, potem ko si je pred nekaj meseci izboril nastop na oktobrskem svetovnem prvenstvu na makadamu v Belgiji.

"Kolesarstvo je zame odličen način za ohranjanje ravnotežja. V formuli 1 je vse zelo glasno, veliko je ljudi in hektičnega dogajanja. Kolesarstvo je čisto nasprotje. Med kolesarjenjem je vse tiho in mirno. Povsem sem povezan s svojimi mislimi in v stiku s samim seboj. To mi je pri kolesarstvu najbolj všeč. Zelo uživam v vožnji po makadamu. Zelo rad si postavljam nove izzive izven formule 1," je povedal izkušeni finski dirkač.

Valtteri Bottas | Avtor: Epa Epa

"Na kolesarstvo me vežejo spomini iz otroštva, ko smo se s prijatelji vozili v šolo. Kasneje me je ta šport še bolj pritegnil. Tudi moje dekle rado kolesari. Kolesarstvo je postalo moja odvisnost," je povedal Bottas in potegnil vzporednice med obema ljubima športoma. "Med kolesarstvom in F1 je kar nekaj tehničnih podobnosti. V obeh športnih uporabljajo najnaprednejšo tehnologijo, kar zadeva aerodinamiko in materiale. Potem so tu še podobnosti v razvoju in izboljšave komponent. Miselnost je zelo podobna. Kdor ne sledi razvoju tehnologije, bo zaostal za tekmeci."

Cora Schumacher "Kot nož v srce" Šport Prvič po razkritju, da je Schumacher gej, spregovorila bivša žena

Ob kolesarstvu je tema pogovora nanesla tudi na njegovo prihodnost, saj mu ob koncu sezone poteče pogodba z Sauberjem. Pred časom je sicer namignil, da mu tovrstni kratkoročni dogovori, kot je bil zadnji, niso več v interesu.

"Nekaj smo se pogovarjali o moji prihodnosti, nekatere stvari je še potrebno urediti, sam pri sebi pa moram ugotoviti, kako naprej. V tem trenutku ni še nič uradnega. Moj cilj je, da ostanem v F1 še mnogo let. Fernando Alonso je merilo. On je star 43 let in še vedno dirka na visokem nivoju. Pri 34 letih imam še kaj nekaj časa."

bottas hamilton | Avtor: Epa Epa
Kar zadeva govorice o vrnitvi k Mercedesu, je Bottas dejal: "Pogovarjal sem se z nekaj ekipami in govoril s Totom Wolffom, toda ne bi šel preveč v podrobnosti. Vse je še odprto. Nikoli se ne ve, kaj se bo zgodilo."

Dotaknil se je tudi vselej priljubljene športne teme, tj. večno vprašanje o najboljšem vseh časov (ang. GOAT). "Težko vprašanje, ker so vsi dirkali v različnih obdobjih. V F1 se vse neprestano razvija in spreminja. Potrebno je upoštevati tudi dirkalnike in moštvene kolege. V tem trenutku bi izbral Lewisa Hamiltona, ki pa bi ga znal zamenjati Max Verstappen. Tudi Michael Schumacher in Ayrton Senna sta bila izjemna dirkača. V zgodovini F1 jih je bilo kar nekaj. Kot Finec sem vedno najbolj občudoval Miko Hakkinena," je zaključil Bottas.

Bottas | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.