Šport > Moto športi
2404 ogledov

Prvič po razkritju, da je Schumacher gej, spregovorila bivša žena

Cora Schumacher Epa
Prvič po odmevnem razkritju Ralfa Schumacherja je za medije spregovorila njegova bivša žena.

Nekdanji dirkač formule 1 Ralf Schumacher (49), mlajši brat legendarnega Michaela Schumacherja, je prejšnji mesec z objavo na družabnem omrežju prvič javno priznal istospolno usmerjenost in pokazal tudi svojega partnerja, s katerim sta v zvezi že dve leti.  

"Najlepše je, ko imaš ob sebi pravega partnerja, s katerim lahko vse deliš," je ob tem zapisal 49-letnik, ki je v karieri nastopil na 182 dirkah za veliko nagrado in se šestkrat povzpel na najvišjo stopničko.

Schumacherjevo razkritje je bilo kljub predhodnim govoricam za marsikoga veliko presenečenje, saj je bil od leta 2001 do 2015 poročen z nekdanjo manekenko Coro Schumacher, s katero imata sina Davida, ki se prav tako profesionalno ukvarja z dirkanjem. Dvaindvajsetletnik je po razkritju svojemu očetu javno izkazal podporo.

"Zelo sem vesel, da si končno našel nekoga, ob katerem se počutiš udobno in varno, pri čemer sploh ni pomembno, ali je to moški ali ženska. Imaš mojo 100-odstotno podporo. Želim ti vse dobro in čestitam," je Ralfu sporočil sin.

Ralf Schumacher Magazin Ralf Schumacher ljubi moškega, tako je njegovo zvezo pokomentiral sin

Precej težje je Schumacherjevo odmevno novico sprejela njegova bivša žena, ki je v prvem medijskem nastopu po javnem razkritju Nemčeve spolne usmerjenosti obžalovala, da ji Ralf tega ni zaupal osebno.

Tudi zato, ker so ga govorice, da rad pogleda za moškimi, obkrožale že v času njunega skupnega življenja, a jo je takrat vseskozi prepričeval, da so to zgolj izmišljotine.

Cora Schumacher | Avtor: Epa Epa

"Želim si, da bi mi Ralf to povedal oziroma me vsaj vključil v svojo odločitev," je v pogovoru za nemški Der Spiegel povedala Cora, ki je tako kot svetovna javnost novico izvedela iz medijev.

"Že v času njegove kariere je bilo v paddocku veliko govoric. Vprašala sem Ralfa, a je vedno vse zanikal, češ da si to samo domišljam in da potrebujem strokovno pomoč. Govorice so skozi leta postajale vse glasnejše. Postajala sem vedno bolj zmedena, nisem več vedela, ali se mi morda meša. Toda Ralf je bil vedno moj prvi zaupnik. Slepo sem mu zaupala. Njegova beseda je bila zame zakon."

Cora Schumacher, Ralf Schumacher Magazin Bizarno: Tako je Ralf Schumacher svojega partnerja predstavil bivši ženi cora schumacher pomenljiva fotka Magazin Bivša Ralfa Schumacherja po njegovem priznanju, da je gej, objavila ta posnetek

"Lahko bi mi rekel 'žal mi je, nisem vedel, kako naj ti povem' ali pa 'resnično sem te ljubil'. A rekel ni ničesar. To je bilo zame kakor nož v srce. Takšno razkritje vedno vpliva tudi na bližnje, vključno z bivšo ženo, s katero ima otroka. Počutim se izrabljeno in oropano najboljših let svojega življenja. Je bil iskren z menoj? Me je sploh kdaj ljubil?" se je spraševala 47-letnica, ki se bo morala za odgovore na ta vprašanja obrniti na nekdanjega partnerja.

Ralf Schumacher | Avtor: Epa Epa

Schumacher je v F1 tekmoval od leta 1997 in 2007, v tem času je dirkal za Jordan, Williams in Toyoto. Nastopil je na 182 dirkah in dosegel šest zmag. Po formuli 1 se je do upokojitve leta 2012 udejstvoval v nižjih dirkaških razredih.

Komentarjev 4
  • 4krogci 11:57 17.avgust 2024.

    Sej sta locena ze lep cas, kaj zdej stoka?? Mu pa verjetno ona tolk zagrenila lajf, da je rsje na tipe presaltu!