Šport > Moto športi
191 ogledov

Dirkač Mercedesa po odvzeti zmagi: "Trga se mi srce"

George Russell Profimedia
Britanski dirkač je moral po diskvalifikaciji na dirki za VN Belgije zmago prepustiti moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu.

Dirkač prvenstva formule 1 na slovitem Spa-Francorchampsu se je sprva končala z dvojno zmago Mercedesa, ki pa je bila naknadno razveljavljena, potem ko so komisarji odkrili nepravilnosti na dirkalniku Georgea Russella.

Z diskvalifikacijo moštvenega kolega se je z drugega na prvo mesto povzpel Lewis Hamilton, ki je s tem prišel do 105. zmage v karieri.

Diskvalifikacija prvotnega zmagovalca je bila posledica prelahkega dirkalnika, za katerega se je izkazalo, da je bil poldrugi kilogram lažji od najnižje dovoljene teže (798 kg).

George Rusell VN Belgije Šport Dve uri po dirki diskvalificirali prvega, do zmage tako Hamilton

"Srce se mi trga. Dirkalnik je bil za 1,5 kilograma prelahek, zato smo bili diskvalificirani. Na stezi smo pustili srce in ponosen sem, da sem prvi prepeljal ciljno črto. Prišle bodo druge priložnosti," je po dirki sporočil veliki osmoljenec.

Mercedes, ki je prevzel odgovornost za spodrsljaj, je z diskvalifikacijo izgubil 18 točk za konstruktorski seštevek. "Odlična vožnja, George Russell, žal mi je zate in za ekipo, da smo ostali brez zaslužene dvojne zmage," se je po dirki odzval Hamilton.

Spregovoril je tudi šef ekipe Toto Wolff. "Športno moramo sprejeti diskvalifikacijo. Naredili smo napako, iz katere se moramo nekaj naučiti. Začeli bomo znova in natanko preučili vse, kar se je zgodilo. Ugotoviti moramo, kaj je šlo narobe. Lahko se samo opravičimo Georgeu, ki je odpeljal izjemno dirko," je dejal.

V točkovanju prvenstva po 14 od 24 dirk najbolje kaže branilcu naslova Maxu Verstappnu, ki ima zajetnih 78 točk prednosti pred Landom Norrisom iz McLarna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.