Šport > Moto športi
996 ogledov

Dve uri po dirki diskvalificirali prvega, do zmage tako Hamilton

George Rusell Profimedia
Russell zaradi prelahkega dirkalnika ob zmago v Spaju.

Britanec George Russell (Mercedes) je dve uri po dirki formule 1 v Belgiji ostal brez zmage. Na dirkališču v Spa Francorchampsu je bil sicer na stezi najhitrejši, a je bil njegov dirkalnik na tehtanju po dirki prelahek, zato ga je vodstvo tekmovanja diskvalificiralo. Na prvo mesto je tako napredoval njegov moštveni sotekmovalec Lewis Hamilton.

 

Kot so sporočili prireditelji, je bila masa Mercedesovega dirkalnika s startno številko 63 na obveznem tehtanju po dirki 796,5 kg, pravila pa spodnjo mejo postavljajo pri 798 kg. Zaradi kilograma in pol premalo je tako Russell ostal brez zmage, s kršitvijo so seznanili tudi ekipo Mercedesa, v postopku pa niso ugotovili nobenih nepravilnosti s strani vodstva tekmovanja. Pri Mercedesu so priznali napako, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Russell je tako ostal brez tretje zmage v karieri, do katere je na dirki sicer privozil z drzno taktiko in postankom manj od večine tekmecev. Do nje pa je naknadno prišel Hamilton, kar je zanj že 105. uspeh v karieri.

Drugi je po novem Avstralec Oscar Piastri (McLaren), na tretje mesto je napredoval Monačan Charles Leclerc (Ferrari).

Svetovni prvak in vodilni v seštevku sezone, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je dirko zaradi menjave pogonskega agregata sicer začel šele z 11. mesta, pa je po novem četrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.