Šport
60 ogledov

Naš zlati paraolimpijec tokrat za las brez finala

Franček Gorazd Tiršek Sportida
Tiršek za las ostal brez finala z zračno puško leže.

Strelec Franček Gorazd Tiršek se je na paraolimpijskih igrah v Parizu na tekmi z zračno puško leže v kategoriji R5 v kvalifikacijah končal na devetem mestu in za las ostal brez finala.

Za Tirška je današnja tekma druga na pariških igrah. Prvo je končal z največjim uspehom v karieri, saj je pred dvema dnevoma z zračno puško stoje v kategoriji R4 osvojil zlato medaljo.

Franček Gorazd Tiršek Pariz Šport Zlato odličje za slovenkega paraolimpijca, ki je popravil tudi rekord

Do letošnjih iger je bil trikrat srebrn v disciplini, v kateri je tokrat osvojil zlato, v Londonu 2012, Riu 2016 in Tokiu pred tremi leti. Na Japonskem je dobil še bron v disciplini, v kateri je nastopil danes, z zračno puško leže.

V osrednjem francoskem strelskem središču v Chauteraouxu je bil danes Tiršek blizu še eni uvrstitvi v finale, a je na koncu zmanjkala le desetinka kroga.

Portugalka Margarita Lapa je kot zadnja finalistka zadela 636,4 kroga, Tiršek pa 636,3. Do petega mesta, kjer je bil Italijan Roberto Lazzaro, pa je Tiršku zmanjkalo le 0,6 kroga.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.