Šport > Nogomet
578 ogledov

Čustveno slovo nogometnega velikana, ki ni mogel zadržati solz

Luis Suarez Epa
Eden najboljših nogometašev svoje generacije Luis Suarez je reprezentančno kariero sklenil z remijem proti Paragvaju (0:0).

Brazilski nogometaši so v južnoameriških kvalifikacijah spet prišli do zmage, potem ko so v domači Curitibi z 1:0 premagali Ekvador in prekinili niz treh zaporednih porazov. Medtem pa se reprezentančno slovo zvezdniškega napadalca Luisa Suareza ni končalo po njegovih željah, saj se je Urugvaj v Montevideu s Paragvajem razšel brez zadetkov.

Za rekordne svetovne prvake Brazilce je edini gol na stadionu Couto Pereira v Curitibi v 30. minuti dosegel nogometaš madridskega Reala, Rodrygo.

Luis Suarez Kocka je padla Šport Objokani Suarez sporočil težko odločitev

Brazilija je po poraznih kvalifikacijah za munidal 2026 v ZDA, Kanadi in Mehiki trenutno na četrtem mestu lestvice. Prvih šest ekip se neposredno uvrsti v finale, sedmouvrščena mora v dodatne kvalifikacije. Na vrhu so svetovni prvaki Argentinci, ki so dan prej brez poškodovanega Lionela Messija premagali Čile s 3:0.

Tekma med Urugvajem in Paragvajem pa se je končala brez golov. Za 37-letnega Suareza z vzdevkom pistolero, ki velja za enega najboljših napadalcev 21. stoletja, je bila tekma na stadionu Centenario zadnja v reprezentančnem dresu.

Suarez, ki so mu pred tekmo pripravili posebno slovesnost, na kateri mu je prek videosporočila srečo zaželel tudi dober prijatelj Messi, se je tako od dresa z državnim grbom poslovil kot rekorder z 69 goli na 143 tekmah.

"Urugvaj je večji od katerega koli igralca. Od jutri naprej bom zgolj še en navijač," je čustveni Suarez dejal navijačem v nagovoru na stadionu, nato pa ni mogel dodati 70. reprezentančnega zadetka na svoj račun.

Luis Suarez | Avtor: Epa Epa

Čeprav je imel Urugvaj 65-odstotno posest žoge, ni zmogel prebiti čvrste obrambe Paragvaja. Kljub temu je Urugvaj na drugem mestu lestvice južnoameriških kvalifikacij - s 14 točkami na sedmih tekmah za štiri zaostaja za vodilno Argentino.

Na tekmi med Kolumbijo, ta je tretja na lestvici, in Perujem so gosti v Limi preko Luisa Diaza izenačili osem minut pred koncem in izvlekli remi (1:1). Kolumbija ostaja tretja s 13 točkami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.