Šport > Nogomet
500 ogledov

Na 18. rojstni dan je postal član Reala, čakal je leto in pol

Endrick Profimedia
Brazilski najstnik je novi napadalec kraljevega kluba.

Madridski Real se je pred novo sezono izjemno okrepil v napadu. Pred dnevi je tudi uradno član kraljevega kluba postal Kylian Mbappe, danes pa je na svoj 18. rojstni dan to uspelo tudi brazilski senzaciji Endricku. Posel je bil s klubom Palmeiras sicer sklenjen že decembra 2022, a je mladi Brazilec moral počakati na svojo polnoletnost.

Po poročanju španskih medijev bi lahko Real za mladeniča skupno odštel 60 milijonov evrov. Plačaih je bilo že 35 milijonov, še dodatnih 25 pa bo na račun Palmeirasa 'sedlo' ob dodatnih bonusih za število nastopov, golov, lovorik, individualnih nagrad ... PSG naj bi za mladeniča ponujal celo 80 milijonov, a so pri klubu iz Sao Paula upoštevali igralčevo željo.

Endrick je kljub mladosti že zbral 10 nastopov za člansko brazilsko izbrano vrsto, dosegel je tri zadetke, prvega proti Angliji konec marca (1:0), drugega proti Španiji (3:3) nekaj dni kasneje, tretjega pa v pripravah na Copo Americo, ko so Brazilci s 3:2 premagali Mehiko.

Na kasnejšem južnoameriškem prvenstvu je zabeležil štiri nastope, začel je četrtfinalno tekmo proti Urugvajo, ki jo je Brazilija izgubila po streljanju enajstmetrovk.

Endrick | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.