Šport > Nogomet
3280 ogledov

Neprepoznaven! Ne boste verjeli, da je to nekdanji zvezdnik Barce, Juventusa...

Juan Pablo Sorin Reševalni pas/Twitter
Ali bi prepoznali nekdanjega argentinskega kapetana?

Nekdanji argentinski nogometni reprezentant Juan Pablo Sorin se je nedavno znašel v središču pozornosti tekom Davisovega pokala v Bogoti, kjer je navijal za argentinsko reprezentanco.

Nekdanji izjemni argentinski levi bočni branilec, ki se lahko pohvali celo z dejstvom, da je nekaj časa nosil kapetanski trak te nogometne velesile, si je namreč privoščil nov izgled, ki ga lahko opišemo le kot stil Robinsona Crusoea.

Sorin je sicer kariero začel pri svojem matičnem klubu Argentinos Juniors, kjer je z izjemnimi predstavami navdušil oglednike Juventusa. Sledila je prva selitev v Evropo, ki pa se je končala po vsega eni sezoni in le dveh nastopih za moštvo Stare dame.

Juan Pablo Sorin | Avtor: Profimedia Profimedia

Po vrnitvi v Argentino je nato nastopal za legendarni River Plate, od koder se je preselil v Brazilijo h Cruzeiru. Po odlični sezoni pri brazilskem velikanu so sledile posoje k Laziu, Barceloni in PSG-u, dokler ga ni odkupil španski Villarreal, s katerim se je leta 2006 celo prebil v polfinale Lige prvakov.

Po največjem evropskem uspehu malega španskega kluba se je preselil v Nemčijo k ekipi HSV, kjer pa so se začele njegove težave s poškodbami. Po vsega dveh sezonah se je tako vrnil v Cruzeiro, za katerega je odigral le eno tekmo, preden se je po novi poškodbi nogometno upokojil.

Juan Pablo Sorin | Avtor: Profimedia Profimedia

Za argentinsko reprezentanco je zbral izjemnih 75 nastopov ter dosegel za branilca zavidljivih 11 zadetkov. Bil je član prvega moštva na Svetovnem prvenstvu 2002 na Japonskem in Južni Koreji, medtem ko je na Svetovnem prvenstvu 2006 v Nemčiji svojo Argentino kot kapetan popeljal do četrtfinala, kjer pa je po enajstmetrovkah izpadla proti Nemčiji.

Juan Pablo Sorin | Avtor: Profimedia Profimedia

Od leta 2012 do 2017 je deloval kot komentator za ESPN, nato pa je popolnoma izginil z nogometne scene, dokler se ni nedavno pojavil v novi podobi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice