Šport > Nogomet
1061 ogledov

Slovenec izbran za najboljšega v zadnjem desetletju

Matjaž Kek HNK Rijeka
Priznanje za slovenskega selektorja.

Navijači hrvaškega prvoligaša Rijeke so v preteklih tednih izbirali najboljšo ekipo zadnjega desetletja in tudi trenerja. V glasovanju za slednjega je več kot 90 odstotkov glasov prejel sedanji selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek.

"Hvala vsem, ki so glasovali. To je zame velika čast in ponos, predvsem pa mislim, da je to priznanje za vse, ki smo delali ob igrišču. resnično sem ponosen, prišli smo do velikih uspehov. Ko slišiš za takšen izbor, se takoj spomneš na vse prelepe trenutke. Za mojim imenom je veliko sodelavcev, ki so opravili fantastičen posel," je Kek dejal v oddaji Hrvaškega Radia, ki je nosila naslov Pod srenami Kantride.

"Vse se je poklopilo; od ljudi v kljubu, ki so odločali o vsem, do nas, ki smo delali na zelenici, do navijačev in vseh mali ljudi, ki so opravljali vrhunski posel. To je pripeljalo do rezultatov in uspeha," je še dodal trener, ki je v Reko pripeljal prvi naslov državnega prvaka. To mu je uspelo v sezoni 2016/17, osvojil pa je še dve pokalni in eno superpokalno lovoriko.

V tej sezoni je bil po presenečenju in četrtfinalni zmagi nad Dinamom na dobri poti do hrvaškega pokala tudi Simon Rožman. Tega v polfinalu pokala čaka dvoboj z Osijekom, drugi par sestavljata Slaven Belupo in lokomotiva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice