Šport > Nogomet
10588 ogledov

Tako se to dela: samo poglejte prizore po tekmi Slovenije in Srbije

Print Screen
Slovenski in srbski navijači so postavili zgled drugim obiskovalcem nogometnega evropskega prvenstva v Nemčiji.

Slovenska nogometna reprezentanca je v četrtkovih popoldanskih urah odigrala drugo tekmo na letošnjem evropskem prvenstvu.

EURO2024 Kakšna smola! Šport Slovenija prejela gol ob zadnjem dotiku na tekmi

Varovanci Matjaža Keka so proti Srbiji vodili od 69. minute, ko je bil po podaji Timija Maxa Elšnika natančen Žan Karničnik. Branilec slovenskega prvoligaša iz Celja je pred tem ukradel žogo srbskim nogometašem in krenil v hiter protinapad, ki velja za eno najmočnejših prvin v slovenski igri.

Slovenci so bili na pragu velikanskega uspeha vse do 95. minute, ko je v poslednji akciji na tekmi podajo iz kota v izenačujoči zadetek pretvoril Luka Jović.

EURO2024 Izjave Šport Igralec tekme: Lahko smo ponosni na to, kar smo naredili EURO2024 Po tekmi Šport To je po prejetem golu v zadnjih trenutkih tekme dejal Kek

Tekma se je tako končala z delitvijo točk, a je bilo razpoloženje v obeh reprezentancah povsem različno. Medtem ko so se Srbi veselili rešilnega zadetka, po katerem ostajajo v igri za napredovanje, so slovenski nogometaši razočarano obsedeli na zelenici. Zdelo se je, da si je tudi selektor Kek vzel trenutek za 'žalovanje', a je nato hitro vstal s svojega sedeža in nasprotnikom čestital za rezultat.

Tako slovenski kot srbski ljubitelji nogometa so se po tekmi prikazali v čudoviti luči, s svojim vedenjem pa so postavili zgled vsem ostalim obiskovalcem Eura 2024.

Namesto da bi se spuščali v kakršenkoli konflikt, so privrženci obeh reprezentanc raje skupaj proslavili nogometni praznik v Münchnu s prepevanjem pesmi Za Dobra Stara Vremena hrvaške glasbene skupine Novi Fosili.

"Ali je to mogoče?" Šport Srbi se zgražajo nad tem, kar se je zgodilo pred tekmo s Slovenijo

Če je bilo vzdušje po tekmi prijateljsko, pa je bilo za odtenek več napetosti moč čutiti pred samim obračunom. Množica srbskih navijačev je Slovence provocirala tako, da so si prilastili našega najboljšega košarkarja, aktualnega finalista lige NBA z Dallas Mavericks in prvega strelca rednega dela NBA sezone 2023/2024. 

"Luka Dončić je eden izmed nas," so skandirali srbski navijači, a jim Slovenci niso ostali dolžni. "Evropski prvaki, evropski prvaki," so odgovorili in s tem spomnili na razplet EuroBasketa 2017, na katerem je Slovenija, v dresu katere je takrat navduševal tudi Dončić, v finalu premagala prav Srbijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • ico8 18:29 21.junij 2024.

    Se dobro, da ni bil nas leteci vnebosralec pri odbojkarjih, ker bi se njim dal svojo vseunicojoco karmo in se nebi kvalificirali za OI!!!

  • jan631 14:42 21.junij 2024.

    S Srbi nimamo nič skupnega, ne pisavo, ne jezik. Tako, da ga nehajte sračkat jugonostalgiki. Srbi so bolj podobni Rusom.

  • Avatar Leon
    Leon 13:41 21.junij 2024.

    Srbe in Slovece veže bratstvo iz časa nacizma in izgona Slovencev iz svoje rodne grude na jug Jugoslavije. Srbi so jih sprejeli kot svoje brate ,kar je bilo za takratne pojme nekaj ne predstavljivega ko vsak skrbi samo zase in ...prikaži večn lasten obstoj. Hrvati niso sprejemali beguncev ne takrat in ne danes .